Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Σιγκαπούρη τα διεθνή κεντρικά γραφεία της GM

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία μεταφέρει στη Σιγκαπούρη τα διεθνή κεντρικά της γραφεία. Πόλος έλξης για τις μεγάλες πολυεθνικές η Σιγκαπούρη. Οι παράγοντες που δελεάζουν τους κολοσσούς.

Στη Σιγκαπούρη τα διεθνή κεντρικά γραφεία της GM

Η General Motors μεταφέρει τα διεθνή κεντρικά της γραφεία από τη Σαγκάη στη Σιγκαπούρη εκμεταλλευόμενη τα φορολογικά κίνητρα που προσφέρει η πόλη ώστε να προσελκύσει τις μεγάλες πολυεθνικές.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα τοποθετήσει 120 άτομα στα γραφεία της στη Σιγκαπούρη, τα οποία θα επιβλέπουν τις αγορές της νοτιονατολικής Ασίας, της Αφρικής, της Ινδίας, της Νοτίου Κορέας και της Μέσης Ανατολής, όπως επίσης και τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Chevrolet. Στα γραφεία της Σαγκάης θα παραμείνουν 250 άτομα που θα συνεχίσουν να επιβλέπουν τις δραστηριότητες στην Κίνα.

Η GM δήλωσε πως η απόφαση γίνεται «για να αναπτυχθούν περισσότερο οι διεθνείς δραστηριότητες και να επικεντρωθούμε καλύτερα και πιο εντατικά στην Κίνα» . Η αλλαγή όμως, αντικατοπτρίζει και την επιτυχία της Σιγκαπούρης η οποία θεωρείται από τις πιο φιλικές προς τις επιχειρήσεις περιοχές, με φορολογικό συντελεστή εταιρικών κερδών στο 17%, πολιτική σταθερότητα, νομικό σύστημα βρετανικού τύπου και εξειδικευμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Εταιρείες όπως η McDonald’s, Procter & Gamble, Unilever έχουν ήδη μεταφέρει κεντρικά τους γραφεία στη Σιγκαπούρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v