Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ιστορικά υψηλά για Dow και S&P

Κέρδη στη Wall εν αναμονή της ακρόασης της Janet Yellen στη Γερουσία την Πέμπτη. Άνοδος 1,2% για Nasdaq. Τι προσδοκούν οι επενδυτές. Στήριξη από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα. Σε χαμηλό μήνα παραμένει ο χρυσός.

Κέρδη στη Wall Street καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις προθέσεις τις Fed αναφορικά με το χρόνο έναρξης της μείωσης των προγραμμάτων ρευστότητας.

Ειδικότερα το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην αυριανή κατάθεση της Janet Yellen στη Γερουσία, η οποία αναμένεται να δώσει ενδείξεις της νομισματικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει μόλις αναλάβει επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της US Bank Wealth Management, Joel Huffman "ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε την επόμενη κίνηση της Fed. H Fed έχει ξεκαθαρίσει ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, οπότε και οι επενδυτές παρακολουθούν με αγωνία κάθε μακροοικονομική ανακοίνωση».

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της Macy's ενισχύθηκε 9,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το Μάιο του 2011, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι συνολικά 453 εισηγμένες στον S&P έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου εκ των οποίων το 75% γνωστοποίησε κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,45% στις 15.821,63 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με κέρδη 0,81% στις 1.782,00 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,17% στις 3.965,65 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης S&P την προηγούμενη φορά που είχε πιάσει ιστορικό υψηλό στις 29 Οκτωβρίου ήταν όταν η Fed ανακοίνωσε τη διατήρηση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων στα 85 δισ. δολ. Επιπλέον ο εν λόγω δείκτης έχει ενισχυθεί συνολικά 24% εντός του 2013 και 160% από τα χαμηλά του Μαρτίου 2009.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχώρησε οριακά έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3429. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε πτωτικά σε σχέση με το γεν, στα 99,36 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε από το υψηλό 8 εβδομάδων κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,73%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ανέκαμψε από το χαμηλό 5 μηνών σημειώνοντας άνοδο 1% στα 94,02 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% στα 1.270 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v