Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan Chase: Στη... γραμμή πυρός του Twitter

Η JPMorgan Chase είχε προγραμματίσει για σήμερα ένα Q&A session μέσω Τwitter, ωστόσο αναγκάστηκε να το ακυρώσει μετά την "πλημμύρα" χλευαστικών και υβριστικών σχολίων που έλαβε.

JPMorgan Chase: Στη... γραμμή πυρός του Twitter
Η JPMorgan Chase αναγκάστηκε να ακυρώσει «συνάντηση» μέσω Twitter κατά την οποία οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης θα υπέβαλαν ερωτήσεις σε βετεράνο τραπεζίτη της επενδυτικής τραπεζικής. Ο λόγος ήταν η σωρεία προσβλητικών μηνυμάτων που έλαβε.

Το περιστατικό αυτό τονίζει το ρίσκο που παίρνουν οι εταιρείες στην προσπάθειά τους να πειραματιστούν με το marketing στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το αυριανό Q&A ακυρώνεται. Κακή ιδέα. Πίσω στο σχεδιαστήριο», ανέφερε η JPMorgan Chase στην επίσημη σελίδα της στο Twitter χθες το βράδυ.

Την περασμένη εβδομάδα η τράπεζα ζήτησε από τους χρήστες του Twitter να στείλουν ερωτήσεις με hashtag #AskJPM προκειμένου να τις απαντήσει το τραπεζικό στέλεχος Jimmy Lee.

Ελάχιστες ήταν οι ερωτήσεις που εμφανίστηκαν στο site μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα. Στη συνέχεια όμως το Twitter «πλημμύρισε» με αναρτήσεις. Ορισμένοι χρήστες απλώς χλεύασαν την προσπάθεια της τράπεζας να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως πολλοί άλλοι επέλεξαν να προσβάλουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της ή να υποβάλουν αιχμηρές ερωτήσεις αναφορικά με τα πρόσφατα νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τράπεζα και με την εταιρική ευθύνη.

«Το twitter feed #AskJPM ήταν σαν να κόλλησε η JPM στην πλάτη της ένα αυτοκόλλητο που έλεγε «κλώτσα με»», σχολίασε ένας χρήστης.

Στα tweets της την περασμένη εβδομάδα, η JPMorgan Chase ανέφερε πως ο Lee συμμετείχε στα μεγαλύτερα deals της Wall Street και ότι είχε εργαστεί για τις Dell Inc και General Motors. Τα tweets ανέφεραν πως ο Lee θα «απαντήσει στις ερωτήσεις σας για την ηγεσία και τη ζωή». Σημειώνεται πως η JPMorgan Chase ήταν ανάδοχος του IPO της Twitter.

Σε μια προσπάθεια να τονώσουν τη σχέση τους με τους πελάτες τους, ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών βάζουν τα στελέχη τους στη... γραμμή του πυρός, μέσω Q&As στα οποία δίνουν μεγάλη δημοσιότητα. Πολύ συχνά όμως, οι κινήσεις αυτές «γυρίζουν μπούμερανγκ», όπως έδειξε και η περίπτωση της JPMorgan Chase.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v