Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed καθήλωσε τη Wall Street

Η κοινοποίηση των πρακτικών της Fed οδηγούν σε απώλειες τη Wall Street. Απομακρίνονται από τις 16.000 και 1.800 μονάδες οι Dow και S&P. Καλά τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ. Σε χαμηλό 4 μηνών ο χρυσός.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί και σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς τα «ορόσημα» των βασικών δεικτών παραμένουν απόρθητα. Μεγάλη ροή από στατιστικές ανακοινώσεις και «σινιάλα» για την πιστωτική πολιτική της Federal Reserve, χαρακτηρίζουν την σημερινή συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,5% στις 15.890 μονάδες, ο S&P κινείται χαμηλότερα 0,4% στις 1.781 μονάδες, και ο Nasdaq σημείωνει πτώση 0,35% στις 3.918 μονάδες.

Οι επιφυλακτικές κινήσεις απηχούν το μοτίβο των τελευταίων συνεδριάσεων στην Wall Street, όπου οι δείκτες Dow και S&P δεν κατορθώνουν να τερματίσουν πάνω από τα ορόσημα των 16.000 και 1.800 μονάδων αντιστοίχως, τα οποία προσβάλλουν ενδοσυνεδριακά.

Χθες μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ο κεντρικός τραπεζίτης Ben Bernanke τόνισε η Fed θα κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά για όσο διάστημα χρειαστεί ώστε να ανακάμψει πειστικά η οικονομία.

Σήμερα, οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από την κοινοποίηση των πρακτικών της Fed όπου μεταξύ άλλων γίνεται ξεκάθαρη η πρόθεση των στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσουν σε μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων σύντομα ήτοι σε λίγους μήνες.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι πλούσια σε στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από όσο αναμενόταν τον Οκτώβριο. Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι εμφανίστηκε άνοδος 0,4% στα συνολικά στοιχεία και 0,2% πλην του κλάδου αυτοκινήτων.

Επίσης ο πληθωρισμός υποχώρησε ελαφρώς τον Οκτώβριο κυρίως εξαιτίας της πτωσης στις τιμές ενέργειας. Ο δείκτης τιμών λιανικής υποχώρησε 0,1% εμφανίζοντας άνοδο 1% στο 12μηνο. Στην συνέχεια θα ανακοινωθούν κρίσιμα μεγέθη για την αγορά ακινήτων.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Yahoo ενισχύεται 3% μετά την ανακοίνωση πρόσθετου προγράμματος επαναγορών μετοχών.

Η Lowe's, η Staples, η J.C. Penney και η Green Mountain Coffee εμφανίζουν κινητικότητα εν μέσω ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v