Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για πρώτη φορά πάνω από τις 16.000 ο Dow Jones

Νέα ορόσημα κατακτά η Wall Street, με τα blue chips στις 16.000 μονάδες και τον S&P 500 στις 1.800 μονάδες. 10η κερδοφόρος εβδομάδα στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Όλα τα βλέμματα στους ομιλητές και στα πρακτικά της Fed. Εκτίναξη στις αγορές της Κίνας.

Ανοδική τροχιά, μετά από έξι συνεχόμενες κερδοφόρες εβδομάδες, διατηρούν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η εβδομάδα προβλέπεται ιδιαίτερα δραστήρια σε μακροοικονομικές ανακοινώσεις, καθώς και σε ομιλίες στελεχών της Federal Reserve. Αναμένονται επίσης τα κρίσιμα πρακτικά, στις 20 Νοεμβρίου, της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας.

Ο δείκτης Dow Jones αγγίζει για πρώτη φορά το φράγμα των 16.000 μονάδων και κινείται με άνοδο 0,39% στις 16.023 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,21% στις 1.802 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται πολύ κοντά στο φράγμα των 4.000 μονάδων με άνοδο 0,15% στις 3.992.

Στα σημαντικά στατιστικά στοιχεία της εβδομάδας περιλαμβάνονται οι λιανικές πωλήσεις και ο δείκτης τιμών καταναλωτή.

Τη μεγαλύτερη προσοχή πάντως από τις προγραμματισμένες ανακοινώσεις θα συγκεντρώσουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της 30ής Οκτωβρίου της Federal Reserve.

Οι δείκτες S&P και Dow έκλεισαν κατακτώντας νέα ρεκόρ την Παρασκευή στη Wall Street, με εβδομαδιαία άνοδο 1,6% και 1,3% αντιστοίχως.

Η μετοχή της Boeing Co. ενισχύεται 2,8% μετά την εξασφάλιση παραγγελίας ρεκόρ για αεροσκάφη στην πρώτη ημέρα του Dubai Air Show.

Η Tyson Foods ενισχύεται 3,8% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Η Microsoft Corp. υποχωρεί 1,5% λόγω υποβάθμισης από την Bank of America και η Nvidia Corp. 2% λόγω υποβάθμισης από την Morgan Stanley.

Οι ευρωαγορές ολοκλήρωσαν και αυτές την Παρασκευή έξι συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες.

Με εκτίναξη 2% αντέδρασε η αγορά του Χονγκ Κονγκ στις λεπτομέρειες των προγραμματισμένων οικονομικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης του Πεκίνου.

Ελαφρώς χαμηλότερα κινούνται οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού, στα 1.280 δολ. ανά ουγκιά. 

Το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 0,45% στα 94,25 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v