Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το ανοδικό σερί του Dow

Ήπιες πιέσεις στη Wall Street. Φοβήθηκε τις 16.000 μονάδες ο Dow. Στο επίκεντρο η Fed. Αισιοδοξία επενδυτών για διατήρηση των προγραμμάτων ρευστότητας. Διακανονισμός 13 δισ. δολ. για JP Morgan. Πτώση 11% για Best Buy.

Στους ρυθμούς των προσδοκιών της ομιλίας του προέδρου της Fed, Ben Barnanke κινήθηκε η Wall Street.

Αναλυτικά, οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία Bernanke προκειμένου να διαπιστώσουν τις προθέσεις της Fed αναφορικά με την διατήρηση των προγραμμάτων ρευστότητας τουλάχιστον έως το πέρας του έτους.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.
Υπενθυμίζεται ότι η διάδοχός του στη Fed, Janet Yellen είχε ουσιαστικά προμηνύσει στη Γερουσία ότι θα διατηρήσει τα προγράμματα ρευστότητας στην αγορά έως ότου η ανακάμψει δυναμικά η εγχώρια οικονομία.

Πέρα όμως από το QE στις ΗΠΑ, αντίστοιχη συζήτηση φαίνεται να ανοίγει και στην Ευρώπη.

Ειδικότερα η δήλωση του Β. Κονστάνσιο, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ότι η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης θα μπορούσε να εισάγει μέτρα «ποσοτικής χαλάρωσης», ανάλογα με τα μέτρα ρευστότητας της αμερικανικής Fed, στήριξε το οποίο αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Home Depot ενισχύθηκε 1% μετά την ανακοίνωση αύξησης κατά 43% των καθαρών κερδών στο τρίμηνο και την αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας για το έτος.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Best Buy υποχώρησε 11% καθώς μπορεί τα έσοδα να έπιασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο τρίμηνο, ωστόσο η διοίκηση υποβάθμισε τις προβλέψεις κερδοφορίας για το 2013.

Αντίστοιχα και η μετοχή της Campbell Soup υποχώρησε αισθητά εξαιτίας της υποβάθμισης των προβλέψεων κερδοφορίας για το έτος.

Επιπλέον σε διακανονισμό ύψους 13 δισ. δολαρίων κατέληξε η JP Morgan με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναφορικά με τις πωλήσεις ενυπόθηκων δανείων. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος διακανονισμός είναι ο μεγαλύτερος που έχει επιτευχθεί ποτέ μεταξύ κυβέρνησης και μιας εταιρείας.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,06% στις 15.967,03 μονάδες, ο S&P κινήθηκε πτωτικά 0,20% στις 1.787,87 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,44% στις 3.931,55 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3527. Επιπλέον, ευρώ κινήθηκε ανοδικά 0,3% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, σε υψηλό 4 ετών, στα 135,49 γεν.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,69% αφού πρώτα υποχώρησε έως το 2,65%.

Στην αγορά των εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,4% στα 93,36 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 1,15% στα 1.274 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v