Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο υψηλό στο νήμα για τον Dow Jones

Τις 16.000 και τις 1.800 μονάδες έπιασαν ενδοσυνεδριακά οι Dow και S&P για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Μικτά πρόσημα για τους δείκτες. Κέρδη για τη μετοχή της Boeing. Βλέπει μεγάλη πτώση στη Wall o C. Icahn. Πιέσεις σε πετρέλαιο, χρυσό.

Νέα ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά έπιασαν οι Dow Jones και S&P καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα προγράμματα ρευστότητας στην αγορά προκειμένου να ενισχυθεί η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed στις 20/11, όπου αναμένεται να δοθούν σαφείς ενδείξεις για τις προθέσεις των Κεντρικών Τραπεζιτών αναφορικά με το QE.

Όπως σχολιάζει ο αναλυτής της Sequent Asset Management, Tim Hartzell, «Όλοι παρακολουθούν τους τραπεζίτες αλλά κυρίως τη Janet Yellen και ευελπιστούν, όχι μόνο να διατηρηθούν τα προγράμματα ρευστότητας αλλά ίσως και να ενισχυθούν».

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Boeing ενισχύθηκε 1,7% μετά το ρεκόρ παραγγελιών νέων αεροσκαφών στο Ντουμπάι. Αντίστοιχα ο τίτλος της Tyson Foods κινήθηκε ανοδικά 2,5% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Στον αντίποδα η μετοχή της Microsoft υποχώρησε 1,7% μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης του τίτλου από την Bank of America.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης ο δείκτης Dow, ο οποίος παρέμενε πάνω από τις 16.000 μονάδες, γύρισε σε αρνητικό πρόσημο αμέσως μετά την εκτίμηση του μεγαλοεπενδυτή Carl Icahn ότι πιθανότατα σύντομα να υπάρξει μεγάλη πτώση στη Wall Street.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,09% στις 15.976,02 μονάδες, ο S&P κινήθηκε πτωτικά 0,37% στις 1.791,53 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,93% στις 3.949,07 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,45 δολ. με πτώση 1,8% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 0,7% στα 28,63 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε κάτω από τα 100 γεν , με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 99,94 γεν. Επιπλέον, το δολάριο κινήθηκε πτωτικά 0,3% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,3537.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά 3 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,68% και αντίστοιχα η απόδοση του 5ετούς κινήθηκε πτωτικά κατά 2 μονάδες στο 1,32%.

Στην αγορά των εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,9% στα 93,02 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 1,2% στα 1.272 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v