Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ikea: Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών για παρακολουθήσεις

Επίσημη έρευνα κατά της Ikea Γαλλίας ξεκίνησαν οι γαλλικές αρχές. Η εταιρεία ελέγχεται για την κατηγορία της παρακολούθησης πελατών και υπαλλήλων.

Ikea: Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών για παρακολουθήσεις

Οι γαλλικές δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει επίσημη έρευνα κατά της Ιkea και των δύο ανώτατων στελεχών του στην Γαλλία.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ο CEO και ο CIO στη Γαλλία ανακρίνονται από την αστυνομία σχετικά με τις κατηγορίες της κατασκοπείας πελατών και υπαλλήλων. Η έρευνα αφορά και την Ikea France.

Η επίσημη έρευνα που ξεκίνησε την Τρίτη είναι το τελευταίο επεισόδιο της υπόθεσης που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, όταν η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Γαλλία.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί κατάσχεσαν έγγραφα και έλεγξαν υπολογιστές μετά από τις καταγγελίες δύο συνδικαλιστών για παρακολούθηση πελατών και υπαλλήλων.

Η εταιρεία ξεκίνησε μετά το περιστατικό του Μαρτίου εσωτερική έρευνα, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη βρήκε "πως ορισμένες συμπεριφορές στην Γαλλία δεν ήταν συμβατές με τους κανονισμούς και την κουλτούρα της". Τέσσερις υπάλληλοι αποχώρησαν από την εταιρεία λόγω της έρευνας. H Ikea ανέφερε πως από τότε έχει εισάγει πιο αυστηρές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v