Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Η Daniele Nouy τραπεζικός επόπτης της ευρωζώνης

Με τον διορισμό θα σιγάσουν οι διαμαρτυρίες για την απουσία γυναικών στις θέσεις εξουσίας της ΕΚΤ, των οποίων έχει πρωτοστατήσει η πρόεδρος της επιτροπής της ευρωβουλής, Sharon Bowles.

ΕΚΤ: Η Daniele Nouy τραπεζικός επόπτης της ευρωζώνης

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι επέλεξε την Γαλλίδα Daniele Nouy για επικεφαλής του νέου τραπεζικού εποπτικού θεσμού της ευρωζώνης, μετά από μακροχρόνια διαμάχη για την απουσία γυναικών στις κορυφαίες θέσεις της κεντρικής τράπεζας.

«Το διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ ενέκρινε την κα Daniele Nouy για πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου του νέου Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού» αναφέρει η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της από την Φρανκφούρτη.

Η κα Nouy θα εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 27 Νοεμβρίου για ακρόαση όσον αφορά την έδρα, ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

Η 63χρονη κα Nouy έχει υπηρετήσει την Τράπεζα της Γαλλίας επί 40 σχεδόν χρόνια κι έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Εποπτείας, της προκατόχου της European Banking Authority.

Με την ανάθεση θα σιγάσουν οι διαμαρτυρίες για την απουσία γυναικών στις θέσεις εξουσίας της ΕΚΤ, των οποίων έχει πρωτοστατήσει η πρόεδρος της επιτροπής της ευρωβουλής, Sharon Bowles.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v