Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Τέλος στη συζήτηση για αρνητικά επιτόκια

"Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο για τα αρνητικά επιτόκια", δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΚΤ μετά το δημοσίευμα του Bloomberg. Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη είναι άνιση και ευάλωτη.

Ντράγκι: Τέλος στη συζήτηση για αρνητικά επιτόκια

Η ΕΚΤ δεν έχει τίποτα να προσθέσει για το ενδεχόμενο αρνητικών επιτοκίων, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στο σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg

"Θέλω να σας παρακαλέσω... μην προσπαθείτε να βγάζετε συμπεράσματα από ό,τι πω σήμερα για την πιθανότητα αρνητικών επιτοκίων στις καταθέσεις", δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργάνωσε η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung και συμπλήρωσε: "Όπως είπα και στη συνέντευξη Τύπου, αυτό συζητήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική. Έκτοτε δεν υπάρχουν άλλες ειδήσεις".

Σημειώνεται ότι σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου στις 7 Νοεμβρίου ο κ. Ντράγκι είχε πει πως η ΕΚΤ είναι "τεχνικά έτοιμη" για αρνητικά επιτόκια εφόσον απαιτηθεί από την οικονομία. Το πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει πως η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μικρότερη από τη συνηθισμένη περικοπή του επιτοκίου καταθέσεων, αν οι αξιωματούχοι αποφασίσουν να το μειώσουν σε αρνητικό επίπεδο για πρώτη φορά στην Ιστορία. Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου, η ΕΚΤ θα μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων για τις εμπορικές τράπεζες στο -0,1%.

Ο κ. Ντράγκι δήλωσε πως η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη εδραιώνεται, αλλά είναι άνιση και ευάλωτη και οι κίνδυνοι εξακολουθούν να είναι πτωτικοί. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v