Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SABMiller: Στο $1,71 δισ. αυξήθηκαν τα κέρδη το Η1

Καθαρά κέρδη $1,71 δισ. το πρώτο εξάμηνο του 2013 ανακοίνωσε η SABMiller, έναντι $1,58 δισ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012. Η ενίσχυση των πωλήσεων σε Λ. Αμερική και Αφρική αντιστάθμισε την πτώση σε Ευρώπη και Β. Αμερική.

SABMiller: Στο $1,71 δισ. αυξήθηκαν τα κέρδη το Η1

H SABMiller ανακοίνωσε καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς η αύξηση των πωλήσεων σε Λ. Αμερική και Αφρική αντιστάθμισε την πτώση σε Ευρώπη και Β. Αμερική.

Όπως μεταδίδει το AFP, η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, ανακοίνωσε το πρώτο εξάμηνο του 2013 καθαρά κέρδη $1,71 δισ. από $1,58 δισ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012. Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν στα $13,79 δισ. από $13,67 δισ. το εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Η εταιρεία που παρασκευάζει τις μπύρες Grolsch και Miller Lite επισήμανε την σταθερή ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες αγορές, λόγω αύξησης της παραγωγικότητας και ενίσχυσης της καταναλωτικής δύναμης.

Η SABMiller, η οποία είναι εισηγμένη και στο Λονδίνο και το Γιοχάνεσμπουργκ, παρασκευάζει τις επίσης γνωστές μπύρες Peroni Nastro Azzuro και Pilsner Urquell.

Το 2011 η εταιρεία εξαγόρασε την αυστραλιανή ζυθοποιία Foster’s και την ίδια χρονιά προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την τουρκική Anadolu Efes με στόχο την αύξηση των πωλήσεων της στην Κεντρική Ασία, την Μέση Ανατολή, την Τουρκία και την Ρωσία.

Όσον αφορά το 2014, η SABMiller προειδοποίησε πως η υποτίμηση νομισμάτων ενάντια στο δολάριο μπορεί να επιβαρύνει τα κέρδη της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v