Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικά πρόσημα στην Wall Street

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στην Wall Street, σε μια ακόμη εξαιρετικά ρηχή σε όγκους συναλλαγών συνεδρίαση. Καμία αντίδραση στα εγχώρια στατιστικά, δεν ενέπνευσε κέρδη το ΑΕΠ της ευρωζώνης. Αναμένεται ομιλία στελέχους της Fed.

Αρνητικά διαμορφώνονται τα πρόσημα στους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, μετά από σταθεροποιητικό άνοιγμα. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,61% στις 15.352 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,42% στις 1.687 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,39% στις 3.670 μονάδες.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία δεν εμπνέουν κινητικότητα, καθώς ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού έμεινε στάσιμος τον Ιούλιο.

Τα στοιχεία για το ευρωπαϊκό ΑΕΠ, αν και έδειξαν ότι η ευρωζώνη εξήλθε επιτέλους από την μακροχρόνια ύφεση, δεν έχουν ιδιαίτερη επίδραση στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Οι όγκοι των συναλλαγών στο χρηματιστήριο της Wall Street παραμένουν εξαιρετικά χαμηλοί λόγω απουσιών λόγω θερινών διακοπών.

Η χθεσινή συνεδρίαση κύλησε ήρεμα στην Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν με ανεπαίσθητη άνοδο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται αργότερα σήμερα η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη του Σεν Λούις, James Bullard, που ενδεχομένως να προσφέρει ενδείξεις για το κρίσιμο ζήτημα του πότε σκοπεύει η Federal Reserve να αρχίσει την ανάκληση των προγραμμάτων παροχής ρευστότητας.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ανακοινώνουν αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου η Cisco Systems, η Macy's και η Deere & Co.

Στις υπόλοιπες αγορές, σημειώνεται ότι ακυρώθηκε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εξαιτίας τυφώνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v