Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Νυσταλέα" συνεδρίαση στην Wall Street

Μια ακόμη συνεδρίαση με ελάχιστες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων εκτυλίσσεται στην Wall. Μικτά στατιστικά μηνύματα από τις λιανικές πωλήσεις. «Εξαντλητικά» χαμηλοί οι τζίροι. Βουτιά 11% για την US Airways. Διορθώνει η τιμή του χρυσού.

Εναλλαγές προσήμων σε περιορισμένες κλίμακες διακύμανσης επικρατούν και σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Το επίκεντρο περιστρέφεται γύρω από τα  στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που έδωσαν μικτά μηνύματα, ενώ η  απουσία πολλών επενδυτών λόγω θερινών διακοπών συμβάλλει στην υποτονικότητα.

Οι δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με ήπια άνοδο, υποχώρησαν στην συνέχεια και  αυτή την ώρα κινούνται σταθεροποιητικά. Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 15.424 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0,03% στις 1.690 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμροφώνεται αμετάβλητος στις 3.670 μονάδες.

Ευνοϊκή επίδραση είχαν αρχικά η μεγάλη ανάκαμψη στο ιαπωνικό χρηματιστήριο κατόπιν φημών για επικείμενες περικοπές των επιχειρηματικών φόρων, καθώς και οι ευοίωνες ενδείξεις του δείκτη ZEW επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Γερμανία.

Από το στατιστικό πεδίο στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν επί τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, με άνοδο 0,2% μετά το + 0,6% του Ιουνίου. Οι αναλυτές περιμεναν μεγαλύτερη άνοδο. 

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων ενισχύθηκε τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, εμφανίζοντας άνοδο 0,6 μονάδες στο 94,1.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της J.C. Penney αντιδρά με άνοδο 2% μετά την παραίτηση του μετόχου Bill Ackman από το Δ.Σ.

Η Avanir Pharmaceuticals εκτινάσσεται 11% καθώς εξασφάλισε αποκλειστική συνεργασία προώθησης του σκευάσματος Januvia της Merck.

Η Yum Brands υποχωρεί 3% μετά την πρόβλεψη μείωσης πωλήσεων 13% στην Κίνα.

Ο τίτλος στη Νέα Υόρκη της Sina Corp, κινεζικού ομίλου online media, ενισχύεται 3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η μετοχή της US Airways διολίσθησε ως 11% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές στην Νέα Υόρκη, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι κατέθεσε προσφυγή για λόγους ανταγωνισμού, στην προτεινόμενη συγχώνευση ύψους 11 δισ. δολ. με την μητρική της American Airlines, AMR Corp.

Η Wall Street έκλεισε την χθεσινή συνεδρίαση με ήπια διόρθωση και ιδιαίτερα χαμηλούς όγκους συναλλαγών λόγω θερινών διακοπών.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei εκτινάχθηκε 2,6% ενώ θετική επίδραση έχει στις ευρωαγορές η εκτίναξη του δείκτη ZEW στην Γερμανία σε υψηλό 5 μηνών.

Κατά τα λοιπά, ο χρυσός εμφανίζει ήπια διόρθωση μετά τα χθεσινά κέρδη 22 δολαρίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v