Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η ήπια διόρθωση στην Wall Street

Η απογοήτευση για το ιαπωνικό ΑΕΠ και οι ρηχοί όγκοι συναλλαγών, προκαλούν συνέχεια στην ήπια διόρθωση της Wall Street. Εξαίρεση ο Nasdaq, που ενισχύεται χάρη σε Blackberry (+5%) Apple (+2%). Επανακτά τα 1.300 δολάρια ο χρυσός.

Η απογοήτευση για το ιαπωνικό ΑΕΠ και οι ρηχοί όγκοι συναλλαγών λόγων θερινών διακοπών, προκαλούν πτώση στους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

O δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 15.400 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,14% στις 1.689 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,19% υψηλότερα στις 3.667 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones στην Wall Street έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με πτώση, μετά από έξι συνεχόμενες κερδοφόρες εβδομάδες. Ο όγκος συναλλαγών έπεσε σε αρνητικό ρεκόρ.

Ο S&P 500 υποχωρεί περαιτέρω από το κρίσιμο επίπεδο των 1.700 μονάδων, το οποιο κατεκτησε για πρώτη φορά πριν μια εβδομάδα.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο επικρατούν φόβοι μεταξύ ορισμένων παρατηρητών ότι η πρόσφατη αναρρίχηση σε επίπεδα ρεκόρ είναι «υπερβολική», δεδομένου μάλιστα ότι αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να αρχίσει η κεντρική τράπεζα Federal Reserve να ανακαλεί τα μέτρα παροχής ρευστότητας.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Blackberry, που ανακοίνωσε ότι διόρισε επιτροπή η οποία θα μελετήσει «εναλλακτικές στρατηγικές» για την επιχείρηση, μεταξύ των οποίων κοινοπραξίες, στρατηγικές συνεργασίες ή συμμαχίες, πώληση της εταιρίας ή άλλες μεταβιβάσεις. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Blackberry ανεστάλη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο αμερικανικό χρηματιστήριο και εκτινάσσεται 5% μετά την επανέναρξη.

Ανοδο 2% εμφανίζει και η μετοχή της Apple μετά τις φήμες για επικείμενη κυκλοφορία του νέου iPhone και η άνοδος των δύο αυτών μετοχών στηρίζει σε υπερ-απόδοση τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.

Η στατιστική είδηση σήμερα προέρχεται από την Ιαπωνία, που εμφάνισε ανάπτυξη ΑΕΠ 2,6% στην περίοδο Απριλίου – Ιουνίου, πολύ χαμηλότερα από το 3,6% που περίμεναν οι οικονομολόγοι. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 0,7%.

Εξαίρεση στο διορθωτικό σημερινό κλίμα αποτέλεσαν τα χρηματιστήρια της Κίνας, που εκτινάχθηκαν καθώς επικρατούν ελπίδες πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Εξαίρεση στα «κόκκινα» πρόσημα αποτελεί και ο χρυσός, όπου το συμβόλαιο Δεκεμβρίου ενισχύεται 2,19% στα 1.341 δολάρια ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου εμφανίζει πτώση 0,57% στα 105,35 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v