Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρχονται κατηγορίες κατά υπαλλήλων της JPMorgan

Οι εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην τράπεζα, που θα περιλαμβάνουν πρόστιμο και αυστηρή επίπληξη, ανέφερε η εφημερίδα.

Έρχονται κατηγορίες κατά υπαλλήλων της JPMorgan
Οι ΗΠΑ ενδέχεται να απαγγείλουν αυτήν την εβδομάδα κατηγορίες κατά υπαλλήλων της JPMorgan Chase ότι προσπάθησαν να συγκαλύψουν τις ζημιές που υπέστη η εταιρεία πέρυσι, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα, μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με την πηγή, η κατάσταση παραμένει ρευστή και δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα το ποιος θα κατηγορηθεί. Μεταξύ αυτών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, είναι ο Javier Martin-Artajo, πρώην στέλεχος που επέβλεπε την στρατηγική trading της JPMorgan και ο Julien Grout, trader που εργάζονταν για τον Martin-Artajo, όπως είχαν αναφέρει οι NYTimes στις 9 Αυγούστου. Οι εισαγγελείς εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην τράπεζα, που θα περιλαμβάνουν πρόστιμο και αυστηρή επίπληξη, ανέφερε η εφημερίδα.

Η έρευνα των αρμόδιων αρχών επικεντρώνεται στο εάν οι υπάλληλοι στο βασικό γραφείο επενδύσεων της JPMorgan επιχείρησαν να «φουσκώσουν» την αξία των trades στα βιβλία της τράπεζας με το να τα καταγράφουν λάθος, ανέφερε πηγή που γνωρίζει το θέμα. Οι ομοσπονδιακές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγγείλουν κατηγορίες που σχετίζονται με τις λανθασμένες καταγραφές στα βιβλία και την παραποίηση εγγράφων, σημείωσε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι ο Grout είναι γάλλος υπήκοος που διαμένει στη Γαλλία και ο Martin-Artajo ισπανός υπήκοος που διαμένει στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v