Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικές επιρροές στην Wall από Fed

Πτωτικές τάσεις επικρατούν και σήμερα στην Wall Street. Tα «επιθετικά» σχόλια της Fed συνεχίζουν να επηρεάζουν τους επενδυτές προκαλώντας πιέσεις στις διεθνείς αγορές. Πτώση σημειώνει το πετρέλαιο.

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν και σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς τα «επιθετικά» σχόλια της Federal Reserve συνεχίζουν να επηρεάζουν τους επενδυτές, προκαλώντας πιέσεις στις διεθνείς αγορές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,49% στις 15.442 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,55% στις 1.688 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,68% χαμηλότερα στις 3.640 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε χθες με απώλειες, όταν στελέχη της Fed άφησαν να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορουσε να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων ίσως και τον Σεπτέμβριο.

Αρκετοί πάντως αναλυτές σχολιάζουν ότι η λήξη της άφθονης παροχής ρευστότητας από την Fed έχει ήδη προεξοφληθεί στις αγορές και η όλη «φασαρία» δεν είναι παρά αφορμή για πωλήσεις.

Πάντως κι άλλα στελέχη της Fed πρόκειται να παραθέσουν ομιλίες σήμερα, μεταξύ των οποίων οι κεντρικοί τραπεζίτες της Φιλαδέλφεια και του Κλήβελαντ.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές ανακοινώσεις, πέρα από τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ιουλίου.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα μεταξύ άλλων η Time Warner, η Green Mountain Coffee και η Groupon.

Κατά τα λοιπά, οι μετοχές στο Τόκιο βούλιαξαν 4% στον απόηχο της χθεσινής πτώσης της Fed, ενώ η στερλίνα εμφανίζει κάθετη πτώση μετά την δέσμευση της Bank of England ότι θα κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά μέχρι να πέσει το ποσοστό της ανεργίας κάτω από το 7%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v