Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ανάσες" πήρε η Wall Street

Μικτές τάσεις σημειώθηκαν στη Wall Street μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας. Στο προσκήνιο τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και οι δηλώσεις Αμερικανού τραπεζίτη για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Απώλειες για το χρυσό.

Ήπιες διακυμάνσεις κατεγράφησαν στη Wall Street μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης βδομάδας. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις αλλά και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve Bank of Dallas, R. Fisher.

O Αμερικανός τραπεζίτης δήλωσε από το Πόρτλαντ ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένο πως οι αγορές ομολόγων από τη FED (πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE) θα συνεχιστούν επ΄άπειρον.

Οι δηλώσεις του Fisher ήρθαν λίγο μετά την ανακοίνωση της ανόδου του δείκτη υπηρεσιών ISM. Ο δείκτης αναρριχήθηκε στο 56 τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη άνοδο, στο 53. Τον Ιούνιο ο δείκτης είχε κλείσει στο 52,2. Σημειώνεται ότι κάθε μέτρηση άνω του 50 δείχνει ανάκαμψη στον τομέα, ενώ υπό του 50 δείχνει συρρίκνωση.

«Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης», σχολίαζαν σχετικά αναλυτές της αγοράς. Μερίδα εξ αυτών υπογράμμιζε πως οι δηλώσεις Fischer δεν συνιστούν κάτι νέο για τους επενδυτές.

Στο μέτωπο των εταιρικών ειδήσεων κέρδη σημείωσε η μετοχή του Facebook μετά την αναβάθμιση από την Piper Jaffray. O ίδιος οίκος υποβάθμισε τον τίτλο της Qualcomm, δεδομένο που προκάλεσε πιέσεις στη μετοχή της εισηγμένης.

Αντίθετα άνοδο σημείωσε η μετοχή της Tyson Foods καθώς τα κέρδη της εισηγμένης εξέπληξαν ευχάριστα επενδυτές και αναλυτές.

Από τον Dow 30 κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των Cisco, American Express, Alcoa, ενώ στον αντίποδα, πτώση κατέγραψαν οι ΑΤ&Τ, Chevron, General Electric.

Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο το αργό σημείωσε απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση. Ειδικότερα το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε 0,38% στα 106,56 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων στη Νέα Υόρκη. Νωρίτερα είχε διολισθήσει ως και τα 105,5 δολάρια το βαρέλι, αλλά περιόρισε την πτώση μετά την ανακοίνωση του ISM.

Ο χρυσός συνέχισε την πτωτική πορεία της περασμένης εβδομάδας.Το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου κατέγραψε πτώση 0,69% στα 1.302 δολάρια ανά ουγκιά.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,33.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Coca Cola σημείωσε άνοδο 0,58%, στα 27,79 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κέρδιζε 1,32%, στα 3,46 δολάρια.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 15.612 μονάδες με απώλειες 0,30%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε οριακά 0,09%, στις 3.693 μονάδες. Πτώση 0,16% για τον S&P, στις 1.707 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v