Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκουράζεται η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τα ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας. Κι άλλα καλά μαντάτα για την οικονομία από τον δείκτη ISM υπηρεσιών. Τελειώνουν οι ανακοινώσεις Q2. Πτώση στα εμπορεύματα.

Ηπιες, σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τα ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, ενώ οι επενδυτές εστιάζουν στην κρίσιμη έκθεση ISM για την μεταποίηση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,27% στις 15.616 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,21% στις 1.706 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,12% χαμηλότερα στις 3.685 μονάδες.

Τόσο ο Dow των αμερικανικών blue chips όσο και ο ευρύτερος S&P 500 ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα στην Wall Street, μετά την ανακοίνωση στατιστικών στοιχείων που έδειξαν ενδυνάμωση της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επιβράδυνση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων $85 δισ. μετά τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ντάλας Fed, Ρίτσαρντ Φίσερ.

"Με το ποσοστό ανεργίας να αυξάνεται στο 7,4%, θα έλεγα ότι η Fed είναι τώρα πιο κοντά σε φάση εκτέλεσης, εξετάζοντας την κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει τη μείωση των αγορών, υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει αντιστροφή στην οικονομική ανάκαμψη τους επόμενους μήνες" σημείωσε ο κ. Φίσερ.

Σήμερα στο επίκεντρο βρίσκονται τα στοιχεία για την δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης με την ανακοίνωση του δείκτη ISM υπηρεσιών, που εκτινάχθηκε τον Ιούλιο επιτείνοντας τις προσδοκίες ότι η ανάκαμψη στις ΗΠΑ μπαίνει σε σταθερή τροχιά. Ο δείκτης αναρριχήθηκε στο 56 τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη άνοδο, στο 53.

Από το εταιρικό μέτωπο, στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της Apple μετά το προεδρικό βέτο στην απαγόρευση πώλησης ορισμένων iPhone και iPad, καθώς και του Facebook που έκλεισε την Παρασκευή πάνω από την τιμή του ΙΡΟ στα 38 δολάρια.

Η περίοδος των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου εκτονώνεται. Η Tyson Foods εκτινάσσεται 3% μετά την ανακοίνωση του Q2 της. Η Berkshire Hathaway κερδίζει 0,8%.

Ο τίτλος της HSBC στη Νέα Υόρκη βουλιάζει 4,2% καθώς τα αποτελέσματα της τράπεζας δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 0,34% στα 1.306 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου υποχωρεί 0,56% στα 106,33 δολ. ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v