Ολλανδός επιστήμονας ανακοίνωσε σήμερα ότι παρασκεύασε το πρώτο μοσχαρίσιο μπιφτέκι στον κόσμο από βλαστοκύτταρο που συλλέχθηκε από ζωντανή αγελάδα, πραγματοποιώντας ένα μεγάλο βήμα για τις βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις στην παραγωγή κρέατος.
Η παρασκευή του μπιφτεκιού, που έχει βάρος λιγότερο από 150 γραμμάρια, κόστισε 250.000 ευρώ, ενώ τις έρευνες χρηματοδότησε ανώνυμος χορηγός, όπως ανακοίνωσε ο επιστήμονας, ο Mark Post του Maastricht University.
Δύο εθελοντές δέχτηκαν να δοκιμάσουν το μπέργκερ, που θα ψηθεί σε παρουσίαση η οποία θα γίνει σήμερα στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τον κ. Post, η εμπορική παραγωγή του κρέατος μπορεί να ξεκινήσει μέσα σε 10-20 χρόνια.