Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η διόρθωση στην Wall Street

Απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά, καθώς οι ομιλίες των μελών της Fed όσον αφορά στην επιβράδυνση των προγραμμάτων ρευστότητας προβληματίζουν τους επενδυτές. Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και στη Νέα Υόρκη. Ανεβαίνει 5% η Washington Post μετά την εξαγορά. Κάτω από τα $ 1.300 ο χρυσός.

Διορθωτική παραμένει η εικόνα στην Wall Street μετά τα επάλληλα ρεκόρ. Η αρχικά μικρή πτώση των δεικτών επιταχύνθηκε όταν αξιωματούχος της Federal Reserve δήλωσε, ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,63% στις 15.514 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,48% στις 1.699 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,51% χαμηλότερα στις 3.674 μονάδες.

Η στατιστική εικόνα επιφύλασσε μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε ότι το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε θεαματικά κατά 22% τον Ιούνιο στα 34,2 δισ. δολάρια. Πρόκειται για το μικρότερο έλλειμμα από το φθινόπωρο του 2009 και αναμένεται να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη της οικονομικής παραγωγής των ΗΠΑ.

Στην συνέχεια ωστόσο ο κεντρικός τραπεζίτης της Ατλάντα Dennis Lockhart, είπε στο Market News International ότι η Fed μπορεί να αρχίσει την αποκλιμάκωση του προγράμματος αγορών ομολόγων σύντομα, ίσως και τον Σεπτέμβριο, αυξάνοντας τις πιέσεις στο χρηματιστήριο. 

Μεγάλη κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της Washington Post Co. (+5%) μετά την αιφνιδιαστική εξαγορά του βαρύτιμου τίτλου από τον ιδρυτή της Amazon.com, τον Jeff Bezos.

Αυτή την εβδομάδα παραθέτουν ομιλίες αρκετά μέλη της Federal Reserve και σήμερα είναι η σειρά του κεντρικού τραπεζίτη του Σικάγο, Charles Evans. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις ομιλίες για ενδείξεις όσον αφορά το πότε θα αρχίσει η Fed να μειώνει τις αγορές ομολόγων με τις οποίες παρέχει ρευστότητα στην αγορά.

Η Wall Street έκλεισε ελαφρώς χαμηλότερα χθες, μετά την κατάκτηση επιπέδων ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

Χθες, παρατηρήθηκε ο μικρότερος όγκος συναλλαγών του 2013.

Αρκετοί αναλυτές προβλέπουν περίοδο σταθεροποίησης στις αγορές, τουλάχιστον μέχρι την τακτική συνεδρίαση της Federal Reserve τον Σεπτέμβριο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Archer Daniels Midland, η American Eagle Outfitters και η Molson Coors Brewing περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου.

Ο τίτλος της ιαπωνικής Sony υποχωρεί και στην Νέα Υόρκη μετά την επιστολή προς τον Daniel Loeb της Third Point, οπου απορρίπτει την πρόταση του μεγαλοεπενδυτή για διαμελισμό της επιχείρησης.

Τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν, με μεγάλες πιέσεις στην μετοχή της HSBC λόγω απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού συνεχίζει χαμηλότερα υποχωρώντας κάτω από τα 1.300 δολάρια την ουγκιά, στα 1.284 δολάρια, ενώ οι τιμές του πετρελαίου «γυρίζουν» σήμερα ανοδικά.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v