Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έσπασε το ανοδικό σερί στη Wall Street

Απώλειες στη Wall, με τον βιομηχανικό δείκτη να καταγράφει εβδομαδιαίες απώλειες μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες. Απέτυχε να επαναπροσεγγίσει τις 1.700 μονάδες ο S&P 500. Ισχνός ο τζίρος. Ανάκαμψη για πετρέλαιο στα 106 δολάρια.

Από τα ιστορικά ρεκόρ για τους δείκτες, η Wall Street παρ' ολίγο να καταγράψει ρεκόρ... χαμηλού τζίρου στη συνεδρίαση της Παρασκευής, λόγω έλλειψης μακροοικονομικών στοιχείων ή εταιρικών αποτελεσμάτων που θα μπορούσαν να "τραβήξουν" την αγορά υψηλότερα.  

Στην εβδομάδα κυριάρχησε η επιφυλακτικότητα των επενδυτών για την χρονική στιγμή επιβράδυνσης των προγραμμάτων ρευστότητας της Fed, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το σερί έξι συνεχόμενων ανοδικών εβδομάδων για τους δείκτες. 

Ο Dow Jones έκλεισε σήμερα στις 15.424,82 μονάδες με πτώση 0,5%, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,4% στις 1.691,42 μονάδες και τον Nasdaq να καταγράφει απώλειες 0,3% στις 3.660,11 μονάδες.

Στην εβδομάδα, ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,5% μετά τα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας. Πτώση 1,1% εμφάνισε ο S&P 500 ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,8%. 

"Βρισκόμαστε σε μια φάση υγιούς προσαρμογής" ανέφερε αναλυτής της WSJ. "Η απόδοση από την αρχή του έτους είναι καταπληκτική. Για να κινηθεί η αγορά σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, πιστεύω ότι πρέπει να δούμε μια μεγάλη αύξηση στα κέρδη" πρόσθεσε.

Στην ισχνή μακροοικονομική ατζέντα της ημέρας ήταν τα αποθέματα χονδρικής, που κατέγραψαν πτώση για τρίτη συνεχόμενη μέτρηση, για πρώτη φορά από το 2009. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Gap κατέγραψε σημαντικές απώλειες, καθώς η εταιρεία λιανικής ρούχων ανακοίνωσε πωλήσεις που ήταν χαμηλότερες των προβλέψεων.

Πτώση για τον τίτλο της Nvidia καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν μεταξύ $1,03 δισ. και $1,07 δισ. το τρίτο τρίμηνο, ποσό που είναι χαμηλότερο από την πρόβλεψη των αναλυτών για $1,1 δισ.

Άλμα άνω του 8% για τη μετοχή της Blackberry. Δημοσίευμα του Reuterς αναφέρει πως η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αναζητά αγοραστή για να την βγάλει από το χρηματιστήριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχώρησε έναντι του γεν.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο ενισχύθηκε 2,51% στα 106 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός εμφάνισε οριακή άνοδο 0,24% στα 1.313 δολάρια ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v