Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδικό κανάλι επέστρεψε η Wall

Στα "πράσινα" ντύθηκε η αμερικανική αγορά, μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να παραμένουν επικεντρωμένοι στο πρόγραμμα ρευστότητας της Fed. Επέστρεψε πάνω από τα $1.300 ο χρυσός.

Κέρδη μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν ενδελεχώς τα μακροοικονομικά στοιχεία και πώς εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν την αναμενόμενη επιβράδυνση στα προγράμματα τόνωσης ρευστότητας από τη Fed. 

Ο Dow Jones εμφάνισε κέρδη 0,18% στις 15.498 μονάδες, με τον S&P 500 να προσεγγίζει εκ νέου τα επίπεδα των 1.700 μονάδων καθώς έκλεισε στις 1.697 μονάδες με άνοδο 0,39%. Κέρδη 0,41% για τον Nasdaq στις 3.669 μονάδες. 

Η αύξηση στα επιδόματα ανεργίας αντιμετωπίστηκε από μεγάλο μέρος της αγοράς ως... θετικό στοιχείο. "Η αγορά εργασίας δεν δείχνει τη μεγάλη βελτίωση που θα χρειαζόταν η Fed για να δικαιολογήσει μια μεγάλη μείωση στα προγράμματα αγοράς ομολόγων", τόνισε αναλυτής, εκτιμώντας ότι οι αλλαγές δεν θα λάβουν χώρα πριν το Δεκέμβριο.  

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 5.000 την περασμένη εβδομάδα και στα ταμεία εμφανίστηκαν 333.000 νέοι άνεργοι. Παρά την μικρή άνοδο, ο αριθμός των αιτήσεων παραμένει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 5 ετών.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η κινεζική οικονομία, όπου ανακοινώθηκε αύξηση στις εμπορικές εξαγωγές (+5,1%) και εισαγωγές (+10,9%) τον Ιούλιο. Τα κινεζικά μεγέθη στήριξαν σε θετική αντίδραση νωρίτερα τις αγορές στην Ασία και την Ευρώπη.

Κατά τα λοιπά από το επιχειρηματικό πεδίο στην Νέα Υόρκη, η μετοχή της Groupon εκτινάχθηκε άνω του 20% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η Tesla Motors ενισχύθηκε πλέον του 10%. 

Τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των blue-chips, εμφάνισε η J.P. Morgan Chase & Co. μετά την αποκάλυψη ότι διεξάγεται έρευνα σε πρακτικές της σχετικά με την αγορά στεγαστικών ομολόγων.

Στα εμπορεύματα, ανέκαμψε ο χρυσός, με άνοδο 2,15% στα 1.313 δολάρια την ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχώρησε κατά 0,58% στα 103,7 δολάρια. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v