Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό "χατ τρικ" στη Wall Street

Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημείωσε η Wall. Προβληματίζουν οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed για την "επιβράδυνση" του προγράμματος QE. Πτώση για το πετρέλαιο. Yποχώρησε το δολάριο.

Πτώση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στη Wall Street καθώς παρέμειναν αμείωτες οι ανησυχίες για την επιβράδυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QΕ) από τη Fed.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ch. Evans σήμερα η επικεφαλής της Cliveland Fed S. Pianalto τάχθηκε υπέρ της μείωσης του QE εφόσον ανακάμψει η αγορά εργασίας.

Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν τη νέα σημερινή πτώση της Wall στις δηλώσεις των υψηλόβαθμων τραπεζιτών της Fed.

Ωστόσο μερίδα εξ αυτών υποστηρίζει ότι οι κινήσεις της Fed έχουν εν πολλοίς προεξοφληθεί και αποδίδουν την υποχώρηση στο γεγονός ότι «η αγορά βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα».

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται αμείωτη η "ροή" των αποτελεσμάτων εξαμήνου από τις εισηγμένες. Η AOL σημείωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην εξαγορά της Adap.Tv προς 400 εκατ. δολάρια.

Μικρά κέρδη για τη μετοχή της Time Warner που κατέγραψε αύξηση 25% στα λειτουργικά κέρδη της.

Στον αντίποδα απώλειες κατέγραψε ο τίτλος της Ralph Lauren μετά την εκτίμηση ότι θα σημειώσει κέρδη τριμήνου κατώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από τον Dow 30 πτώση κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι τίτλοι των Alcoa, American Express, Bank Of America. Κέρδη σημείωσαν oι Merck, Chevron, 3M.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των εμπορευμάτων ο χρυσός έκλεισε με κέρδη δίνοντας τέλος σε ένα σερί έξι πτωτικών συνεδριάσεων. Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κατέγραψε άνοδο 0,27%, σκαρφαλώνοντας στα 1.285 δολάρια ανά ουγκιά.

Απώλειες κατέγραψε το πετρέλαιο, μετά την ανακοίνωση της EIA ότι οι «προμήθειες» του αργού υποχώρησαν την εβδομάδα που έληξε στις 2 Αυγούστου κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, στα 363,3 δισ. βαρέλια. Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου διολίσθησε 0,9% ή 93 σεντς, στα 104,37 δολάρια το βαρέλι.

Το δολάριο διολίσθησε την Τετάρτη έναντι όλων των βασικών νομισμάτων. Ειδικότερα το αμερικανικό νόμισμα έφτασε σε χαμηλό ενάμιση μήνα έναντι του γεν, στα επίπεδα των 96,47. Σε σχέση με το ευρώ κατέγραψε ήπια πτώση, στα επίπεδα των 1,33.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 0,43%, στα 3,44 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3Ε, κατέγραφε κέρδη 1,80%, στα 28,23 δολάρια.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 15.471 μονάδες με πτώση 0,31%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,32%, στις 3.654 μονάδες. Πτώση 0,38% για τον S&P 500, που έκλεισε στις 1.691 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v