Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς κατεύθυνση η συνεδρίαση στην Wall Street

Βραχύβια αποδείχθηκε η αρχική ανάκαμψη τιμών στην Wall και οι δείκτες κινούνται με εναλλαγές προσήμων. Ευεργετική επίδραση από τα στατιστικά για την αμερικανική απασχόληση και το κινεζικό εμπόριο. Επιλεκτική κινητικότητα λόγω Q2.

Χωρίς ιδιαίτερη κατεύθυνση κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς λίγο μετά το θετικό άνοιγμα οι δείκτες «γύρισαν» σε σταθεροποιητικά ή αρνητικά επίπεδα.

Αυτή την ώρα τα πρόσημα είναι μικτά, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 15.456 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0,12% στις 1.693 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,38% στις 3.668 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε χθες με απώλειες, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να «μαντέψουν» πότε θα αρχίσει η Federal Reserve να μειώνει τις αγορές ομολόγων με τις οποίες παρέχει ρευστότητα στο σύστημα.

Σήμερα στο επίκεντρο βρίσκονται οι στατιστικές ανακοινώσεις. Η πρώτη ευνοϊκή είδηση προήλθε από την κινεζική οικονομία, όπου ανακοινώθηκε αύξηση στις εμπορικές εξαγωγές (+5,1%) και εισαγωγές (+10,9%) τον Ιούλιο. Τα κινεζικά μεγέθη στήριξαν σε θετική αντίδραση τις μετοχές στην Ασία και την Ευρώπη.

Στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 5.000 την περασμένη εβδομάδα και στα ταμεία εμφανίστηκαν 333.000 νέοι άνεργοι. Παρά την μικρή άνοδο, ο αριθμός των αιτήσεων παραμένει κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 5 ετών, υποδεικνύοντας γενικότερη βελτίωση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για τις μηνιαίες πωλήσεις των μεγάλων ομίλων λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ.

Κατά τα λοιπά από το επιχειρηματικό πεδίο στην Νέα Υόρκη, η Groupon εκτινάσσεται 22% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η Tesla Motors ενισχυεται 14%.

Αντίθετα η μετοχή της Green Mountain Coffee Roasters υποχωρεί 6,2%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των blue-chips, εμφανίζει η J.P. Morgan Chase & Co. που υποχωρεί 1,5% μετά την αποκάλυψη ότι διεξάγεται έρευνα σε πρακτικές της σχετικά με την αγορά στεγαστικών ομολόγων.

Η McDonald's υποχωρεί 0,5% μετά την ανακοίνωση μείωσης πωλήσεων Ιουλίου κατά 0,7%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v