Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τις απώλειες η Wall

Πιο βαθιά στο κόκκινο οι μετοχές της Wall, με τον S&P να οδεύει προς την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιούνιο. Άνοδος για το χρυσό. Πάνω από τα $105 αυξάνεται το πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη για την BlackBerry και την Priceline.

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall, διευρύνοντας τις αρχικές απώλειες, με τον S&P να οδεύει προς την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιούνιο. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,56% στις 15.411 μονάδες, ο S&P καταγράφει πτώση 0,26% στις 1.693 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολισθαίνει 0,03% στις 3.667 μονάδες.

"Βρισκόμαστε σε μια φάση υγιούς προσαρμογής” ανέφερε αναλυτής της WSJ. "Η απόδοση από την αρχή του έτους είναι καταπληκτική. Για να κινηθεί η αγορά σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, πιστεύω ότι πρέπει να δούμε μια μεγάλη αύξηση στα κέρδη" πρόσθεσε.

Τα αποθέματα χονδρικής στην αμερικανική οικονομία υποχώρησαν 0,2% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Η πτώση αυτή είναι η τρίτη διαδοχική, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2009.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Κίνα ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Ιούλιο κατά 9,7% σε ετήσια βάση, από 8,9% τον προηγούμενο μήνα. Την ίδια ώρα, οι σταθερές άμεσες επενδύσεις εκτινάχθηκαν κατά 20,1% τους πρώτους επτά μήνες του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο κερδίζει 2,10% στα 105,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,24% στα 1.313 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Gap υποχωρεί 2,3%, καθώς η εταιρεία λιανικής ρούχων ανακοίνωσε πωλήσεις που ήταν χαμηλότερες των προβλέψεων.

Πτώση 0,7% καταγράφει η μετοχή της Monster Beverage, λόγω τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που ήταν μικρότερα των προβλέψεων.

Η Nvidia διολισθαίνει 1,4%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν μεταξύ $1,03 δισ. και $1,07 δισ. το τρίτο τρίμηνο, ποσό που είναι χαμηλότερο από την πρόβλεψη των αναλυτών για $1,1 δισ.

Άλμα 8,9% πραγματοποιεί η Blackberry. Δημοσίευμα του Reuterς αναφέρει πως η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αναζητά αγοραστή για να την βγάλει από το χρηματιστήριο.

Άνοδο 6,1% σημειώνει η μετοχή της Priceline, μετά από την αύξηση 27% στις πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v