Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραίτηση Bill Ackman από το δ.σ. της JC Penney

Οι μετοχές της εταιρείας με την ανακοίνωση της είδησης ανέβηκαν 4%, αλλά λίγα λεπτά αργότερα τα κέρδη περιορίστηκαν σε κάτω του 1%. Η συμφωνία "αποχώρησης".

Παραίτηση Bill Ackman από το δ.σ. της JC Penney

Επειτα από ημέρες δημόσιων αντιπαραθέσεων ο ακτιβιστής επενδυτής Bill Ackman αποφάσισε να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της J.C. Penney, το οποίο έσπευσε να επαναβεβαιώσει την στήριξή του στον CEO του ομίλου Myron Ullman και τον πρόεδρο Thomas Engibous.

Η παραίτηση Ackman, όπως μεταδίδει το CNBC, φαίνεται πως είναι μέρος μιας συμφωνίας η οποία προβλέπει ότι ο Ronald Tysoe εκλέγεται στο δ.σ. και ένας ακόμα «υψηλών προσόντων» νέος διευθυντής θα προστεθεί σύντομα στο σχήμα.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας ο Ackman δηλώνει ότι κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο δ.σ. έκανε ότι μπορούσε υπέρ των μετόχων και των εργαζομένων. "Τώρα πιστεύω ότι η προσθήκη δυο ακόμα στελεχών και η αποχώρησή μου είναι ο περισσότερο εποικοδομητικός τρόπος να προχωρήσει μπροστά η εταιρεία".

Οι μετοχές της εταιρείας με την ανακοίνωση της είδησης ανέβηκαν 4%, αλλά λίγα λεπτά αργότερα τα κέρδη περιορίστηκαν σε κάτω του 1%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v