Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BP: Αγωγή κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Η BP υποστηρίζει πως η διατήρηση σε ισχύ της απαγόρευσης που της έχει επιβληθεί για τη σύναψη νέων συμβολαίων με την αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να της προκαλέσει "ανεπανόρθωτες ζημιές".

BP: Αγωγή κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ
Η BP καταθέτει αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης για την απαγόρευση που της έχει επιβληθεί στην απόκτηση νέων ομοσπονδιακών συμβολαίων, αφότου η πετρελαϊκή δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες που της αποδόθηκαν και οι οποίες σχετίζονται με την έκρηξη που σημειώθηκε το 2010 στον Κόλπο του Μεξικού.

Η αγωγή, η οποία κατατέθηκε σε δικαστήριο του Τέξας, υποστηρίζει πως η διατήρηση σε ισχύ της απαγόρευσης ενδέχεται να προκαλέσει «ανεπανόρθωτες ζημιές» στην εταιρεία.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριo η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (EPA) επέβαλε την απαγόρευση στην BP, επικαλούμενη την «έλλειψη επιχειρηματικής ακεραιότητας» της πετρελαϊκής.

Η BP είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές καυσίμων της αμερικανικής κυβέρνησης -συμπεριλαμβανομένου και του στρατού- με συμβόλαια που ξεπνερούν τo 1,34 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται στην αγωγή. Η απαγόρευση αφορά μόνο νέα συμβόλαια και όχι υπάρχουσες συμφωνίες.

Η πετρελαϊκή ισχυρίζεται ότι η απαγόρευση συμπεριλαμβάνει άδικα 21 θυγατρικές της που δεν είχαν καμία σχέση με το δυστύχημα του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v