Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι λιανικές πωλήσεις στήριξαν τη Wall Street

Η αύξηση για τέταρτο διαδοχικό μήνα των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ οδήγησε σε κέρδη τη Wall Street. Βουτιά 13% για τη US Airways, άλμα 4,7% για την Apple. Μειωμένος ο όγκος συναλλαγών. Τερμάτισε το τετραήμερο ανοδικό του σερί ο χρυσός.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο, κατά 0,2% έναντι 0,6% τον προηγούμενο μήνα, με τους αναλυτές να προβληματίζονται από τη μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση (0,3%).

Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων ενισχύθηκε τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, εμφανίζοντας άνοδο 0,6 μονάδες στο 94,1.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της McQueen Ball & Associates, Bill Schultz, "H οικονομία ανακάμπτει σταθερά αλλά όχι με την δυναμική που θα θέλαμε. Οι λιανικές πωλήσεις αυξάνονται αλλά με ιδιαίτερα ήπιους ρυθμούς. Είναι εμφανές ότι η οικονομία χρειάζεται επιπλέον στήριξη».

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 4,7% μετά την ανακοίνωση ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Carl Icahn απέκτησε μεγάλο μερίδιο στον όμιλο καθώς κρίνει την μετοχή υποτιμημένη.

Στον αντίποδα η μετοχή της US Airways υποχώρησε 13% καθώς γνωστοποιήθηκε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε προσφυγή για λόγους ανταγωνισμού, στην προτεινόμενη συγχώνευση ύψους 11 δισ. δολ. μεταξύ της US Airways Group και της μητρικής της American Airlines, της AMR Corp.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,20% στις 15.451,16 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,28% στις 1.694,17 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,40% στις 3.684,44 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,12 δολ. με πτώση 3% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 0,35% στα 28,74 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, σε ανοδική πορεία κινήθηκε και σήμερα το δολάριο τόσο έναντι του ευρώ όσο και σε σχέση με το γεν. Αναλυτικά το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,3266 και αντίστοιχα σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα κινήθηκε ανοδικά 1,2% στα 130,15 γεν.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς χρεογράφου ενισχύθηκε για δεύτερη διαδοχική ημέρα και συγκεκριμένα κατά 6 μονάδες βάσης στο 2,69%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,6% στα 106,80 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,9% στα 1.322 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v