Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Smartphone: Προσπέρασε σε πωλήσεις τα «συμβατικά» κινητά

Οι πωλήσεις «έξυπνων» τηλεφώνων ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις πωλήσεις των «συμβατικών», με το σύστημα Android της Google να ενισχύει ακόμη παραπάνω την ηγετική του θέση.

Smartphone: Προσπέρασε σε πωλήσεις τα «συμβατικά» κινητά

Οι πωλήσεις smartphone ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις πωλήσεις «συμβατικών» κινητών τηλεφώνων, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας διεθνών ερευνών του κλάδου, Gartner Inc.

Οι παγκοσμιες πωλήσεις τηλεφώνων τύπου smartphone αυξήθηκαν κατά 46,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κι έφτασαν τις 225 εκατομμύρια συσκευές, ενώ στο ίδιο διάστημα πωλήθηκαν μόνο 210 εκατ. «κλασικά» κινητά τηλέφωνα.

Στην μάχη για τα μερίδια αγοράς στον χώρο των «έξυπνων» τηλεφώνων, τα στοιχεία της Gartner δείχνουν ότι το λειτουργικό σύστημα Android της Google έχει ενισχύσει περαιτέρω την 1η θέση που κατέχει, με μερίδιο αγοράς 79% στο Q2 από 64,2% στο Q1. Το μερίδιο του Νο2, του iOS της Apple υποχώρησε στο 14,2% από 18,8%.

Το σύστημα Windows Phone της Microsoft, αν και απέχει πολύ από τους κορυφαίους, κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση ξεπερνώντας την BlackBerry για πρώτη φορά, καθώς το μερίδιό του αυξήθηκε στο 3,3% από 2,6%.

Η Samsung Electronics διεύρυνε την ηγετική της θέση μεταξύ των κατασκευαστών συμβατικών κινητών τηλεφώνων με μερίδιο αγοράς 24,7%.

Για το σύνολο του 2013, η Gartner εκτιμά ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων θα ανέλθουν στις 1,82 εκατομμύρια συσκευές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v