Επιφυλακτική ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Σε οριακά υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταφέρνοντας επιφυλακτική ανάκαμψη μετά την βύθιση στα χαμηλότερα του έτους κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Ελαφρά ανάκαμψη προοιωνίζουν και για την Wall Street τα futures.

Σε οριακά υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταφέρνοντας επιφυλακτική ανάκαμψη μετά την βύθιση στα χαμηλότερα του έτους κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η διακοπή της πορείας εκρηκτικής ανόδου των τιμών του πετρελαίου έδωσε στους επενδυτές το περιθώριο να προχωρήσουν σε επιλεκτικές αγορές τίτλων που έφτασαν σε ελκυστικά επίπεδα μετά την πρόσφατη βύθιση, όπως μετοχές ασφαλιστικών εταιριών που ανακοίνωσαν ευοίωνα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Την άνοδο υποστήριξε ο αεροπορικός κλάδος, που ενισχύεται μετά την απρόσμενη βελτίωση της κερδοφορίας της Air France.

Οι 13 από τους 17 βασικούς δείκτες των δυτικοευρωπαϊκών αγορών κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα και ο δείκτης FTSE ενισχύεται οριακά 0,09% στις 4.407 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,15% στις 3.760 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,21% στις 3.545 μονάδες.

Με τάσεις ανάκαμψης μετά το πρόσφατο ”ξεπούλημα” προβλέπεται να ανοίξουν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, σύμφωνα με τις ενδείξεις από τις προθεσμιακές αγορές των ΗΠΑ.

Καθώς οι ανησυχίες για την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και την προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων έχουν τεθεί σήμερα στο περιθώριο, το ενδιαφέρον των επενδυτών προβλέπεται να επικεντρωθεί στο μέτωπο των επιχειρηματικών ειδήσεων. Σύμφωνα με την Thomson, τα κέρδη των αμερικανικών εταιριών θα σημειώσουν άνοδο 17,8% στο β’ τρίμηνο και 12,4% στο γ’ τρίμηνο.

Ανακοινώσεις θα υπάρχουν πάντως και από το μακρο-οικονομικό πεδίο, με την ανακοίνωση των στοιχείων για τις νέες κατασκευές οικιών και εκδόσεων οικοδομικών αδειών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αναλυτές περιμένουν ότι οι νέες κατασκευές μειώθηκαν στις 1,98 εκατομμύρια οικίες (τον Απρίλιο σε ετήσια βάση), μετά την εκτίναξη κατά 6,4% στις 2,01 εκατομμύρια οικιες τον Μάρτιο. Οι νέες άδειες αναμένεται ότι αυξήθηκαν στις 1,95 εκατομμύρια από 1,946 εκατομμύρια τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v