Κέρδη για την Air France στο α’ τρίμηνο

Κέρδη κατέγραψε στο α’ τρίμηνο του έτους η Air France καθώς βελτιώθηκε η ταξιδιωτική κίνηση στην Ασία και τη Μέση Ανατολή. Η εταιρία περιμένει ”μεγάλη βελτίωση” στα λειτουργικά κέρδη φέτος, εφόσον το κόστος του πετρελαίου παραμείνει στα 33 δολάρια ανά βαρέλι.

Κέρδη για την Air France στο α’ τρίμηνο
Κέρδη κατέγραψε στο α’ τρίμηνο του έτους η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, καθώς βελτιώθηκε η ταξιδιωτική κίνηση στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Η Air France δήλωσε ότι περιμένει ”μεγάλη βελτίωση” στα λειτουργικά κέρδη φέτος, εφόσον το κόστος του πετρελαίου παραμείνει στα 33 δολάρια ανά βαρέλι σε μέσο όρο.

Τα καθαρά κέρδη του αερομεταφορέα διαμορφώθηκαν στα 13 εκατ. ευρώ μετά από καθαρές ζημιές 103 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, ενώ οι αναλυτές περίμεναν καθαρές ζημιές 27 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις είχαν μικρή μεταβολή, στα 3,01 δισ. ευρώ έναντι 3 δισ. ευρώ.

Η εταιρία στοχεύει σε περικοπές των δαπανών κατά 500 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2006 μετά την εξαγορά της KLM Royal Dutch Airlines.

Έχει προγραμματίσει περικοπές στα κοινά δρομολόγια των δύο εταιριών, καθώς και συνδυασμό δυνάμεων σε ορισμένες επιχειρήσεις, όπως οι εξαγωγές.

Χθες, η Air France ανακοίνωσε επιπλέον χρέωση 3 ευρώ στο εισιτήριο από την Τετάρτη, καθώς η αύξηση στις τιμές του πετρελαίου πλήττει την κερδοφορία. Το ”καπέλο” θα φύγει όταν η τιμή του πετρελαίου Brent επιστρέψει στα 30 δολ. ανά βαρέλι επί 30 συνεχόμενες μέρες.

Η κίνηση επιβατών στον όμιλο αυξήθηκε 5% κατά το εν λόγω τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v