Στο 2% ο πληθωρισμός ευρωζώνης τον Απρίλιο

Ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων αλλά και των αρχικών εκτιμήσεων της Eurostat ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη τον Απρίλιο. Ο πληθωρισμός στους ”12” αυξήθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση και 2% σε ετήσια βάση, καθώς δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί οι συνέπειες της εκτίναξης των τιμών των καυσίμων.

Στο 2% ο πληθωρισμός ευρωζώνης τον Απρίλιο
Ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων αλλά και των αρχικών εκτιμήσεων της Eurostat ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη τον Απρίλιο.

Ο πληθωρισμός στους ”12” διαμορφώθηκε με αύξηση 0,4% σε μηνιαία βάση και 2% σε ετήσια βάση, όσο είχε αρχικώς προβλέψει η Eurostat στα τέλη του προηγούμενου μήνα, εκδίδοντας την ”ταχεία εκτίμησή” της.

Οι αναλυτές πριν από τη δημοσιοποίηση της ”ταχείας εκτίμησης” περίμεναν ανάπτυξη 1,9%, μετά την αύξηση 1,7% του Μαρτίου. Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση στο 2,1% περίπου.

Κατά τους οικονομολόγους, είναι προφανές ότι η εκτίναξη των τιμών ενέργειας δεν έχει ακόμη ”περάσει” στον τιμάριθμο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παραμείνει επιφυλακτική κωφεύοντας στις εκκλήσεις μείωσης των επιτοκίων, μέχρι να αποσαφηνιστούν οι επιπτώσεις της αύξησης των τιμών ενέργειας στον πληθωρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v