Ανάκαμψη στις ευρωαγορές μετά την έκπληξη της Wall

Το χθεσινό ράλι ”της τελευταίας στιγμής” στη Wall Street και μια σειρά θετικών μακροοικονομικών και επιχειρηματικών ανακοινώσεων στην Ευρώπη, υποστηρίζουν τις ευρωαγορές σε υψηλότερα επίπεδα.

Το χθεσινό ράλι της Wall Street και μια σειρά θετικών μακροοικονομικών και επιχειρηματικών ανακοινώσεων στην Ευρώπη, υποστηρίζουν τις ευρωαγορές σε υψηλότερα επίπεδα.

Η αμερικανική αγορά κινήθηκε αποφασιστικά υψηλότερα λίγο πριν το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ σήμερα το πρωί μια σειρά θετικών ειδήσεων υποστήριξαν επιπλέον τις αγορές της Ευρώπης, με επίκεντρο στην ανέλπιστη βελτίωση του γερμανικού ΑΕΠ στο α’ τρίμηνο.

Πάντως οι τάσεις ανάκαμψης προβλέπεται να παραμείνουν περιορισμένες καθώς εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις η εκτίναξη στις τιμές του πετρελαίου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,48% στις 4.433 μονάδες, ενώ ο DAX εμφανίζει κέρδη 0,54% στις 3.796 μονάδες και ο CAC ακολουθεί με άνοδο 0,52% στις 3.583 μονάδες.

Στήριξη προσφέρουν στον κλάδο των χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών τα ευοίωνα αποτελέσματα της ING και της SocGen.

Η ING, ο μεγαλύτερος χρηματο-πιστωτικός όμιλος της Ολλανδίας ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών στα 1,2 δισ. ευρώ έναντι 167 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v