Σταθεροποίηση χαμηλότερα στις ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου αποτρέπει τις προσπάθειες ανάκαμψης μετά την πρόσφατη βύθιση. Απώλειες στον αεροπορικό κλάδο, παρά τα καλά αποτελέσματα εταιριών.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου αποτρέπει τις προσπάθειες ανάκαμψης μετά την πρόσφατη βύθιση.

Το θετικό κλείσιμο της Wall Street δεν κατόρθωσε να εμπνεύσει άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα κέρδη στην αγορά της Νέας Υόρκης ήταν περιορισμένα, ”ίσα για να στηρίξουν τον Dow Jones πάνω από τις 10.000 μονάδες”, όπως αναφέρουν αναλυτές.

Η νέα εκτίναξη στην τιμή του πετρελαίου επιβαρύνει την επενδυτική ψυχολογία και ασκεί πιέσεις στους ενεργοβόρους κλάδους, όπως οι αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες πράγματι κινούνται σήμερα με πτώση, παρά τα καλά αποτελέσματα κορυφαίων επιχειρήσεων του κλάδου, όπως η Lufthansa.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE κινείται με πτώση 0,26% στις 4.443 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,19% στις 3.842 μονάδες και ο CAC 0,06% στις 3.604 μονάδες.

Οι απώλειες είναι πιο περιορισμένες στην παρισινή αγορά, χάρη στην δημοσιοποίηση ιδιαίτερα θετικών στοιχείων για το ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v