Ανάκαμψη τραπεζών, τεχνολογίας στηρίζει τις αγορές

Έχοντας αφομοιώσει την προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές επικεντρώνονται στις επιχειρηματικές ειδήσεις και αναζητούν πιο ελκυστικές αποτιμήσεις μετά τη χθεσινή βύθιση.

Έχοντας αφομοιώσει την προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές επικεντρώθηκαν στο επιχειρηματικό μέτωπο, θεωρώντας ότι η εταιρική κερδοφορία θα είναι ευνοϊκή ακόμη και αν αυξηθεί το κόστος δανεισμού στις ΗΠΑ.

Οι ευρωαγορές ανέκτησαν τμήμα των χθεσινών απωλειών τους και κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς εκδηλώνεται έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές που οι αποτιμήσεις τους έγιναν πιο ελκυστικές μετά την πρόσφατη βύθιση. Μικτό άνοιγμα προμηνύει και για τη Wall Street η προθεσμιακή αγορά.

Τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθοδηγούν οι μετοχές τραπεζών και τεχνολογικών εταιριών, ενώ οι πετρελαϊκές μετοχές υποχωρούν καθώς πέφτει η τιμή του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας ερευνών JCF Group, τα κέρδη των εταιριών που περιλαμβάνονται στον δείκτη Stoxx 600 θα αυξηθούν τη φετινή χρονιά 23%. Η δυναμική αυτή ανάπτυξη θα βοηθήσει ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ανησυχίες για επιβράδυνση της ζήτησης στις ΗΠΑ, όπου κατευθύνεται το ένα πέμπτο των ευρωπαϊκών εξαγωγών λόγω της επικείμενης αύξησης των επιτοκίων.

Ανοδικά κινούνται όλοι οι δείκτες των 17 δυτικοευρωπαϊκών αγορών, πλην του Λουξεμβούργου. Δυναμική ανάκαμψη 1,11% εμφανίζει ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, καθώς η ανακίνηση της υπόθεσης συγχωνεύσεων στις γερμανικές τράπεζες προκάλεσε έντονη δραστηριότητα στον κλάδο. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,63% στις 4.422 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 0,95% στις 3.587 μονάδες.

Η Deutsche Bank ενισχύθηκε 2,4%, στα 65,87 ευρώ, όταν διαδόθηκε η φήμη ότι θα λάβει σύντομα αποφάσεις σχετικά με την εξαγορά της Postbank. Η μητρική της Postbank, Deutsche Post, εμφανίζει το μεσημέρι κέρδη 0,6%.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για τους δείκτες S&P και Nasdaq της Wall Street τα futures, καθώς επικρατεί αισιοδοξία ότι η οικονομική ανάπτυξη θα περιορίσει την αρνητική επίδραση που θα έχουν τα αυξημένα επιτόκια στην επιχειρηματική κερδοφορία.

Εν τη απουσία σημαντικών μακροοικονομικών ειδήσεων από την αμερικανική αγορά σήμερα, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί σε επιχειρηματικές ειδήσεις, με επίκεντρο στα αποτελέσματα κορυφαίων αμερικανικών εταιριών που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα, όπως της Cisco.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v