Πετρέλαιο, επιτόκια ”ματώνουν” τις ευρωαγορές

Η προοπτική να αυξηθούν τα αμερικανικά επιτόκια πολύ σύντομα, ίσως και τον Ιούνιο, σε συνδυασμό με την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου, προκαλεί κάθετη βύθιση στις ευρωαγορές. Επιβαρύνει η προοπτική αύξησης των κινεζικών επιτοκίων, που προκάλεσε βύθιση του Nikkei κατά 5%.

Η προοπτική να αυξηθούν τα αμερικανικά επιτόκια πολύ σύντομα, ίσως και τον Ιούνιο, μετά την ανακοίνωση μεγάλης βελτίωσης στην απασχόληση στις ΗΠΑ, προκάλεσε κάθετη βύθιση στις ευρωαγορές.

Οι ανησυχίες για την εκτίναξη στις τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να επιβαρύνουν τις συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Παράλληλα, ο προβληματισμός για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων επιτείνεται από την προοπτική να αυξηθούν παράλληλα και τα επιτόκια στην Κίνα, η οποία συνιστά επίσης σημαντική αγορά για τις εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει απώλειες 1,26% στις 4.441 μονάδες, ενώ ο DAX βυθίστηκε 2,13% στις 3.812 μονάδες και ο CAC 1,65% στις 3.593 μονάδες.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, τα κέρδη της Bayer, αν και μειωμένα, ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις, ενώ τα αποτελέσματα της Arcelor προσφέρουν στήριξη στον κλάδο πρώτων υλών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v