Επιλεκτικές αγορές στις ευρωπαϊκές μετοχές

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές το μεσημέρι, χάρη σε επιλεκτικές αγορές που ανέτρεψαν το αρνητικό κλίμα το οποίο προκάλεσαν το πρωί οι προοπτικές αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Κέρδη στον ασφαλιστικό κλάδο μετά τα αποτελέσματα της Allianz.

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωαγορές το μεσημέρι, χάρη σε επιλεκτικές αγορές που ανέτρεψαν το αρνητικό κλίμα το οποίο προκάλεσαν το πρωί οι προοπτικές αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Τα αποτελέσματα της Allianz παρέσυραν σε υψηλότερα επίπεδα τον ασφαλιστικό κλάδο στην Ευρώπη. Μετά την ανακοίνωση, η ING κέρδισε 1,5%, η βρετανική ασφαλιστική Friends Provident 1,6% και η γαλλική Axa 1,4%.

Τα αποτελέσματα του ασφαλιστικού ομίλου, σε συνδυασμό με την πολύ καλή εικόνα κερδών της Adidas, εξασφαλίζουν κέρδη της τάξης του 0,13% για τον δείκτη DAX στην Φρανκφούρτη (στις 3.996 μονάδες.)

Με οριακή άνοδο 0,06% κινείται η λονδρέζικη αγορά στις 4.459 μονάδες του δείκτη FTSE, ενώ ο δείκτης CAC υποχωρεί 0,15% στις 3.695 μονάδες.

Πιέσεις υφίσταται η μετοχή της Royal Bank of Scotland μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της αμερικανικής Charter One, η οποία κινείται ανοδικά στις προ-συνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Με βύθιση 19% αντέδρασε η μετοχή της EasyJet, στην ανακοίνωση της εταιρίας ότι οι προοπτικές για το σύνολο του έτους έχουν αποδυναμωθεί, εξαιτίας του ανταγωνισμού των υπολοίπων αεροπορικών εταιριών φθηνών εισιτηρίων της Ευρώπης.

Για την Wall Street οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν ανοδικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στην δεύτερη ανάγνωση των χθεσινών αποφάσεων της Fed, εκτιμώντας ότι οι επικείμενες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων θα είναι ”μετρημένες”.

Η χρονική στιγμή μιας αύξησης των επιτοκίων της Fed παραμένει πάντως ασαφής και οι αναλυτές περιμένουν τα στατιστικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

Από αυτό το μακρο-οικονομικό μέτωπο, αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση του δείκτη ISM που παρακολουθεί την πορεία του κλάδου υπηρεσιών των ΗΠΑ. Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, περιμένουν ότι ο δείκτης υποχώρησε στις 65 μονάδες τον Απρίλιο μετά το ρεκόρ των 65,8 μονάδων τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v