Αύξηση κερδών 41% στην Adidas-Salomon

Ιδιαίτερα επιτυχημένο ήταν το α’ τρίμηνο της Adidas-Salomon στο τρέχον οικονομικό έτος, καθώς τα καθαρά κέρδη της κορυφαίας γερμανικής εταιρίας αθλητικών ειδών, ανήλθαν στα 72 εκατ.ευρώ, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο 41%.

Αύξηση κερδών 41% στην Adidas-Salomon
Ιδιαίτερα επιτυχημένο ήταν το α’ τρίμηνο της Adidas-Salomon στο τρέχον οικονομικό έτος, καθώς τα καθαρά κέρδη της κορυφαίας γερμανικής εταιρίας αθλητικών ειδών, ανήλθαν στα 72 εκατ.ευρλω, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο 41%.

Ξεκινώντας από τις ενοποιημένες πωλήσεις της Adidas-Salomon, αυτές διαμορφώθηκαν στη διάρκεια του α’ τριμήνου 2004 στα 1,623 δισ.ευρώ, μειωμένες κατά 2,8% σε σχέση με τις πωλήσεις 1,67 δισ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού τρίμήνου αν και σε όρους σταθερού νομίσματος συνέβη ακριβώς το αντίθετο δηλαδή συντελέστηκε φέτος αύξηση τα τάξης του 3%.

Αναφορικά με τις τάσεις των αγορών, συνεχίστηκε η αδυναμία της Adidas στη Β. Αμερική (-19% στις πωλήσεις) η οποία αντισταθμίστηκε πλήρως από την εκρηκτική ανάπτυξη των πωλήσεων στις χώρες της Λατινικής Αμερικής (+36%).

H μικρή αύξηση των λειτουργικών δαπανών ως ποσοστού επί των πωλήσεων στο α’ τρίμηνο, απόρροια της εμπλοκής της εταιρίας στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού (Euro 2004, Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνας) υπερκαλύφθηκε από τη σημαντική βελτίωση του περιθωρίου μικτού κέρδους κι ως εκ τούτου το λειτουργικό κέρδος της εταιρίας ανήλθε στα 144 εκατ.ευρώ, ενισχυμένο κατά 23,8% σε σχέση με τα 116 εκατ.ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Από εκεί και πέρα, η μείωση των χρηματοοικονομικών δαπανών κατά 33% στη διάρκεια του α΄τριμήνου 2004 ως φυσιολογική συνέπεια της εντυπωσιακής μείωσης του καθαρού δανεισμού της εταιρίας κατά 36% στο τέλος του Μαρτίου 2004 στα 1,04 δισ.ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα τα κέρδη προ φόρων της Adidas-Salomon να ανέλθουν στα 130 εκατ.ευρώ, 33% υψηλότερα από τα κέρδη 98 εκατ.ευρώ του α’ τριμήνου 2003.

Μετά την ιδιαίτερα ισχυρή επίδοση της Adidas-Salomon στο εν λόγω τρίμηνο,ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας, Herbert Hainer αναθεώρησε ανοδικά τις προοπτικές για ολόκληρο το τρέχον οικονομικό έτος. Πιο συγκεκριμένα, από τις προοπτικές που είχαν διατυπωθεί κατά την δημοσιοποίηση των συνολικών αποτελεσμάτων του έτους 2003, διατηρήθηκε η εκτίμηση ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν εντός του 2004 σε όρους σταθερού νομίσματος μεταξύ 3%-5%.

Προστέθηκε ωστόσο η εκτίμηση ότι το περιθώριο μικτού κέρδους θα διατηρηθεί καθ΄ όλο το τρέχον έτος σε ποσοστό άνω του 45%, το περιθώριο του λειτουργικού κέρδους θα βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα καθαρά κέρδη προβλέπεται να αυξηθούν μεταξύ 10%-15% σε σχέση με την αντίστοιχη επίδοση του 2003, που ήταν 260 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v