Νέες πιέσεις στις ευρωαγορές

Σε χαμηλότερα επίπεδα ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας κατεύθυνση από την αμερικανική Wall Street, που έκλεισε την Παρασκευή με απώλειες οι οποίες εκδηλώθηκαν μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Κλειστό λόγω αργίας το Λονδίνο.

Σε χαμηλότερα επίπεδα ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας κατεύθυνση από την αμερικανική Wall Street, που έκλεισε την Παρασκευή με απώλειες οι οποίες εκδηλώθηκαν μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν τα αμερικανικά επιτόκια. Η αυριανή ομιλία του διοικητή της Fed στην Ουάσιγκτον αναμένεται να προσφέρει ενδείξεις για τις διαθέσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στο μέτωπο της πιστωτικής πολιτικής.

Ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,60% στις 3.961 μονάδες, ενώ ο CAC 0,44% στις 3.658 μονάδες. Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου παραμένει κλειστό λόγω εθνικής αργίας.

Πιέσεις ασκεί στον κλάδο αυτοκινήτων η δήλωση κορυφαίου στελέχους της Peugeot ότι δεν θα υπάρξει ανάκαμψη για τον κλάδο φέτος, καθώς οι Ευρωπαίοι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v