Ελαφρά πτώση στις ευρωαγορές,ενδιαφέρον για χημικά

Τάσεις σταθεροποίησης σε χαμηλότερα επίπεδα παρουσιάζουν οι ευρωαγορές το μεσημέρι, καθώς ορισμένοι επενδυτές θεωρούν ότι τα κέρδη που πυροδότησαν την περασμένη εβδομάδα οι επιχειρηματικές ανακοινώσεις ίσως είναι υπερβολικά. Κερδοσκοπικές αγορές στον κλάδο χημικών.

Τάσεις σταθεροποίησης σε χαμηλότερα επίπεδα παρουσιάζουν οι ευρωαγορές το μεσημέρι, καθώς ορισμένοι επενδυτές θεωρούν ότι τα κέρδη που πυροδότησαν την περασμένη εβδομάδα οι επιχειρηματικές ανακοινώσεις ίσως είναι υπερβολικά.

Η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων επιτείνει το κλίμα επιφυλακτικότητας και τα futures προοιωνίζουν υποτονικές τάσεις και για την Wall Street σήμερα, καθώς αναμένονται μακροοικονομικά στοιχεία που θα δώσουν ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική των ΗΠΑ.

Εξαίρεση στο πτωτικό κλίμα στις ευρωπαϊκές συναλλαγές αποτελεί ο κλάδος χημικών προϊόντων, που από τις αρχές του χρόνου ήταν ο τομέας με την χειρότερη εμφάνιση μεταξύ των επιμέρους δεικτών του Stoxx 600. Την αφορμή για αγορές στον εν λόγω κλάδο που κρίνεται υποτιμημένος, έδωσαν τα αποτελέσματα της Syngenta.

Σταθερή πορεία διατηρεί και ο κλάδος ενέργειας, μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της ΒΡ.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,43% στις 4.552 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με απώλειες 0,28% στις 4.114 μονάδες και ο CAC με πτώση 0,16% στις 3.779 μονάδες.

Για την Wall Street οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν μικτό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του κρίσιμου δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Απριλίου.

Οι αναλυτές προβλέπουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, ότι ο δείκτης του Conference Board θα αυξηθεί στο 88,5 με κέρδη για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, σε σύγκριση με 88,3 τον Μάρτιο, που ήταν το χαμηλότερο μέγεθος από τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v