Κέρδη λόγω τραπεζών στις ευρωαγορές (update)

Ανοδικές τάσεις εμπνέει στις ευρωπαϊκές αγορές ο τραπεζικός κλάδος, που εμφανίζει πειστικά ανοδικές τάσεις μετά τις ευοίωνες ανακοινώσεις της Commerzbank και της BBVA. Σημαντικά κέρδη για τον DAX λόγω και του Ifo.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο που ενισχύεται μετά την ανακοίνωση της Commerzbank για εκτίναξη στα κέρδη α’ τριμήνου και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της BBVA.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται και η μετοχή της Novartis μετά την απόφαση της Sanofi-Synthelabo να εξαγοράσει την Aventis.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται οριακά 0,08% στις 4.573 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,03% στις 3.810 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 1.18% στις 4.150,92 μονάδες, αντλώντας στήριξη από τα αποτελέσματα της Commerzbank, αλλά και την ανέλπιστη βελτίωση του δείκτη Ifo.

Η Novartis εκτινάχθηκε 4,5% όταν η Aventis και η Sanofi-Synthelabo, οι δύο μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες της Γαλλίας, συμφώνησαν να συνεργαστούν, καθώς η Sanofi αύξησε την προσφορά της 15% και η γαλλική κυβέρνηση αποθάρρυνε την ανταγωνιστική προσφορά της Novartis.

Με κέρδη 2,6% αντέδρασε η εταιρία αθλητικών ειδών Puma, όταν αύξησε τους στόχους της για την ανάπτυξη, τις πωλήσεις και τα κέρδη κατά τη φετινή χρονιά.

Τον ανοδικό τόνο προσδίδουν σήμερα στις αγορές οι τράπεζες, αντλώντας στήριξη από τα αποτελέσματα της Commerzbank, αλλά και της Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, που επίσης ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα από τις προβλέψεις.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι τα αποτελέσματα των χρηματοοικονομικών οίκων, τα οποία ανακοινώνονται αυτή την περίοδο, θα ικανοποιήσουν την αγορά. Ο στόχος των ευρωπαϊκών τραπεζών έχει επικεντρωθεί στην αύξηση των εσόδων, μετά την τριετή περίοδο περικοπών των δαπανών, που οδήγησε σε κατάργηση 120.000 θέσεων εργασίας.

Οι χρηματοοικονομικοί τίτλοι έχουν ενισχυθεί κατά 13% τη φετινή χρονιά, καθώς επικρατεί αισιοδοξία ότι ο κλάδος θα ευνοηθεί από τη βελτίωση της διεθνούς οικονομίας και τη συνακόλουθη αύξηση της ζήτησης για μετοχές και άλλες επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v