Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Κλαδικά κυρίως νέα από χρηματοοικονομικές, τεχνολογία και φάρμακα επηρεάζουν τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές που, σε γενικές γραμμές, εμφανίζουν τάσεις σταθεροποίησης, εν αναμονή και των macro στοιχείων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν σε γενικές γραμμές οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς κλαδικά κυρίως νέα επηρεάζουν τους βασικούς δείκτες.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου της Abbey National παρασύρουν χαμηλότερα τον χρηματοοικονομικό κλάδο. Στο -0,19% και τις 4.531 μονάδες ο δείκτης. Χαμηλότερα κινούνται δεικτοβαρείς μετοχές όπως αυτές των Schell και Allied Domecq.

Υποχώρηση καταγράφεται και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου ο δείκτης DAX κινείται χαμηλότερα στις 4.016 μονάδες (-0,24%) καθώς οι τεχνολογικοί τίτλοι φαίνεται να μην ακολουθούν το... ανοδικό παράδειγμα των ΗΠΑ. Όπως επισημαίνουν αναλυτές, δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που ανησυχούν για τις πιθανόν υψηλές αποτιμήσεις των γερμανικών τεχνολογικών εταιριών.

Προς το παρόν το κλίμα δεν φαίνεται να αντιστρέφουν ούτε τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου που πρόσφατα ανακοίνωσαν οι Infineon και SAP.

Μικρές μεταβολές παρατηρούνται στο χρηματιστήριο του Παρισιού, όπου ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 3.748 μονάδες και το +0,16%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι φαρμακευτικές εταιρίες μετά την ”σφήνα” της Novartis στην εν εξελίξει επιθετική εξαγορά της Aventis από τη Sanofi.

Για μια ακόμη συνεδρίαση τον τόνο αναμένεται να δώσουν τα εταιρικά και macro νέα από τις ΗΠΑ. Εκεί, στις 15.30 ώρα Ελλάδος θα ανακοινωθούν τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας, αλλά και η μεταβολή του Δείκτη Τιμών Παραγωγού.

Αναφορικά με τα επιδόματα εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν υποχώρηση έως τις 340.000, ενώ η προηγούμενη επίδοση ήταν στις 360.000. Ο δείκτης τιμών παραγωγού εκτιμάται ότι για το μήνα Μάρτιο θα εμφανίσει άνοδο και θα διαμορφωθεί στο 0,3% από 0,1% το Φεβρουάριο.

Εξάλλου, μικτή είναι προς το παρόν η εικόνα της τιμής των προθεσμιακών συμβολαίων επί των βασικών δεικτών της Wall Street, αφού αυτό που αφορά τον S&P 500 εμφανίζει μικρή πτωτική μεταβολή, ενώ αντίθετα αυτό του Dow, κινείται υψηλότερα του χθεσινού κλεισίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v