Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Μικτές τάσεις με οριακές διακυμάνσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, καθώς αφομοιώνονται οι εξελίξεις της εβδομάδας. Η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων έχει στρέψει το ενδιαφέρον σε μη κυκλικούς κλάδους, όπως τα φάρμακα και η ενέργεια.

Μικτές τάσεις με οριακές διακυμάνσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αφομοιώσουν τις σημαντικές επιχειρηματικές και μακρο-οικονομικές εξελίξεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις μέσα στην εβδομάδα.

Η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων έχει στρέψει το ενδιαφέρον σε κλάδους που δεν είναι ιδιαίτερα ”δεμένοι” με τον οικονομικό κύκλο, όπως τα φάρμακα και η ενέργεια.

Οι τεχνολογικοί τίτλοι διατηρούν πτωτική πορεία για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά τα δυσμενή αποτελέσματα της IBM και της Sun.

Η λήξη προθεσμιακών συμβολαίων στις αγορές παραγώγων περιορίζει επιπλέον τις ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE κινείται με ελαφρά άνοδο 0,3% στις 4.518 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX, που κατά τους αναλυτές θα δώσει σήμερα καθοριστική μάχη για τις 4.000 μονάδες, κινείται στις 4.008 μονάδες με οριακά κέρδη 0,09%. Ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 0,17% στις 3.128 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v