Οι πετρελαϊκές τονώνουν τις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη εμφανίζουν οι ευρωαγορές, κυρίως χάρη στις μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου αλλά και των τεχνολογικών μετοχών. Οι ενεργειακοί τίτλοι εκτινάσσονται μετά τη νέα αναβάθμιση της πρόβλεψης για τη διεθνή κατανάλωση καυσίμων.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι ευρωαγορές, κυρίως χάρη στις μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου αλλά και των τεχνολογικών μετοχών.

Η Shell και η Total εμφανίζουν κέρδη γύρω στο 1,5%, καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη εκτινάχθηκε σε υψηλό τριών εβδομάδων μετά τη νέα αναβάθμιση της πρόβλεψης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για τη διεθνή ζήτηση καυσίμων. Η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ κινείται σε ρεκόρ 20ετίας.

Η μετοχή της Philips υποχωρεί, καθώς τα καθαρά κέρδη που δημοσιοποίησε η εταιρία ικανοποίησαν την αγορά, αλλά οι πωλήσεις απογοήτευσαν.

Πάντως οι ευοίωνες προβλέψεις της κορυφαίας επιχείρησης ηλεκτρονικών προϊόντων της Ευρώπης υποστηρίζουν σε νέα κέρδη τον τεχνολογικό κλάδο.

Ο δείκτης FTSE κινείται με κέρδη 0,52%, στις 4.513 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη εμφανίζει κέρδη 1,10%, στις 4.057 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι άνοδο 0,90%, στις 3.773 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v