Κέρδη για 4ο επάλληλο τρίμηνο στη Philips

Το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών παρουσίασε η Royal Philips, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων επίπεδων οθονών και ημιαγωγών για κινητά τηλέφωνα. Τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 550 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με ζημίες 60 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή χρήση.

Κέρδη για 4ο επάλληλο τρίμηνο στη Philips
Το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών παρουσίασε η Royal Philips Electronics, χάρη στην αύξηση της ζήτησης για επίπεδες οθόνες και ημιαγωγούς κινητών τηλεφώνων.

Τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της ισχυρότερης ευρωπαϊκής επιχείρησης ηλεκτρονικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης διαμορφώθηκαν στα 550 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με ζημίες 60 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή χρήση. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2% στα 6,63 δισ. ευρώ από 6,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντος οικονομικού συμβούλου Jan Hommen, η Philips θα παρουσιάσει καθαρά κέρδη για το σύνολο του 2004, ενώ οι πωλήσεις θα αυξηθούν 5% με 10%.

Η εταιρία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην αύξηση των πωλήσεων επίπεδων οθονών για τηλεοράσεις και DVD recorders, έχοντας ολοκληρώσει πρόγραμμα περικοπής των δαπανών με την κατάργηση του ενός πέμπτου των θέσεων εργασίας της επιχείρησης.

Η μετοχή της Philips έχει κερδίσει 7,7% στη φετινή χρονιά, σε σύγκριση με την άνοδο 3,9% του βασικού δείκτη ΑΕΧ στο Άμστερνταμ κατά την ίδια περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v