Επιλεκτικό ενδιαφέρον στις ευρωαγορές

Στις επιχειρηματικές ανακοινώσεις επανέρχεται το ενδιαφέρον, καθώς ξεκίνησε η περίοδος ανακοίνωσης κερδών α’ τριμήνου. Επιλεκτικές αγορές και τάσεις σταθεροποίησης σε υψηλότερα επίπεδα επικρατούν στις ευρωαγορές.

Οι επιχειρηματικές ειδήσεις επανέρχονται στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, καθώς ξεκίνησε η περίοδος ανακοίνωσης κερδών α’ τριμήνου.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών και στη σημερινή συνεδρίαση είναι επιλεκτικό και οι ευρωαγορές καταγράφουν τάσεις σταθεροποίησης σε υψηλότερα επίπεδα μέσα στους χαμηλούς όγκους συναλλαγών της εορταστικής περιόδου.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται οριακά 0,08% στις 4.476 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,11% στις 4.027 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,34% στις 3.759 μονάδες.

Οι ανησυχίες για τα εταιρικά κέρδη επανήλθαν στο προσκήνιο μετά τη δυσοίωνη ανακοίνωση της Nokia ότι οι πωλήσεις α’ τριμήνου ήταν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες και οδήγησαν σε μείωση κερδών.

Η Alcoa, η μεγαλύτερη εταιρία αλουμινίου στον κόσμο, άνοιξε εν τω μεταξύ την περίοδο ανακοίνωσης κερδών των αμερικανικών επιχειρήσεων δηλώνοντας ότι τα κέρδη α’ τριμήνου δεν ανταποκρίθηκαν στις προβλέψεις των αναλυτών.

Ενδιαφέρον στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις προσελκύει η μετοχή της Rolls-Royce, που μαζί με την General Electric επελέγησαν από την Boeing για την κατασκευή των κινητήρων του νέου αεροσκάφους 7E7, σε ένα 25ετές συμβόλαιο αξίας σχεδόν 40 δισ. δολαρίων.

Κινητικότητα εμφανίζει και η μετοχή της Carrefour, της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικών πωλήσεων στην Ευρώπη, που αναμένεται να ανακοινώσει μετά το κλείσιμο των αγορών ότι οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν 3,8% στο α’ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v