Εκτίναξη ενεργειακών μετοχών στις ευρωαγορές

Οι μετοχές ενέργειας και ημιαγωγών οδηγούν υψηλότερα τις κατά τ’ άλλα διστακτικές ευρωπαϊκές αγορές. Επιφυλακτικές διαθέσεις προμηνύουν και τα futures για το άνοιγμα της Wall Street.

Οι μετοχές ενέργειας και ημιαγωγών οδηγούν υψηλότερα τις κατά τ’ άλλα διστακτικές ευρωπαϊκές αγορές. Οι τίτλοι του ενεργειακού κλάδου κινούνται με σημαντικά κέρδη μετά την εκτίναξη της τιμής της βενζίνης σε υψηλό 18 ετών, λόγω έκρηξης σε μεγάλα διυλιστήρια της ΒΡ στο Τέξας και της συνεδρίασης του OPEC.

Ο κλάδος ημιαγωγών που περιλαμβάνει μετοχές όπως η Infineon Technologies ενισχύεται χάρη στην πρόβλεψη για αύξηση των τιμών στους ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί οριακά 0,06% στις 4.410 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,36% στις 3.887 μονάδες και ο CAC ανεβαίνει 0,62% στις 3.642 μονάδες.

Η μετοχή της EMI Group αντέδρασε με εκτίναξη 7% στην ανακοίνωση νέου γύρου αναδιοργάνωσης, ενώ με άνοδο 1,2% αντέδρασε η μετοχή της France Telecom στην ανακοίνωση αναδιοργάνωσης πέντε μονάδων που αφορούν την κινητή τηλεφωνία και την ταχεία πρόσβαση στο Ιντερνετ.

Επιφυλακτικές διαθέσεις προοιωνίζονται και τα futures των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου για το άνοιγμα της Wall Street, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν ότι η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην περιοχή του Σικάγο επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο.

Σε έρευνα του Bloomberg οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης ΝΑΡΜ υποχώρησε στις 61 μονάδες από 63,6 μονάδες ένα μήνα πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v