Αύξηση κερδών 10% προβλέπει η τουριστική TUI

Αύξηση λειτουργικών κερδών 10% στις βασικές τουριστικές επιχειρήσεις διαβλέπει για τη φετινή χρονιά η TUI, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ευρώπης, καθώς εκδηλώνεται ανάκαμψη στη ζήτηση για πακέτα καλοκαιρινών διακοπών.

Αύξηση κερδών 10% προβλέπει η τουριστική TUI
Αύξηση του λειτουργικού κέρδους στις βασικές τουριστικές επιχειρήσεις κατά 10% διαβλέπει για τη φετινή χρονιά η TUI, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ευρώπης.

Καθώς εκδηλώνεται ανάκαμψη στη ζήτηση για πακέτα καλοκαιρινών διακοπών μετά την διεθνή διετή βύθιση στο σύνολο του ταξιδιωτικού κλάδου, η TUI ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου στο Ανόβερο ότι περιμένει αύξηση των κερδών προ φόρων και αποσβέσεων πάνω από τα 208,1 εκατ. ευρώ, μετά την πτώση πωλήσεων 5,4% στα 19,2 δισεκ. ευρώ που υπέστη η εταιρία λόγω της βύθισης στην τουριστική κίνηση.

Οι γερμανικές ταξιδιωτικές εταιρίες όπως η TUI και η Thomas Cook πλήττονται από την έλλειψη διάθεσης για ταξίδια που προκαλεί η υψηλή ανεργία στην εθνική αγορά και οι ανησυχίες για την τρομοκρατία.

Η TUI εφαρμόζει πρόγραμμα περικοπών 2.000 θέσεων εργασίας και κάνει μεγάλες προσφορές στα πακέτα διακοπών στην Τουρκία και την Ισπανία, που είναι δύο από τις κορυφαίες τουριστικές επιλογές των Γερμανών.

Τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν πέρσι στα 275 εκατ. ευρώ από 32 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρονιά, χάρη σε εφ άπαξ κέρδη από την πώληση των ενεργειακών επιχειρήσεων της TUI στην Ruhrgas.

Οι κρατήσεις των τελευταίων εβδομάδων είναι αυξημένες 17% σε σχέση με πέρσι. Η TUI σκοπεύει να ολοκληρώσει φέτος την μεταμόρφωσή της από χαλυβουργία σε εταιρία ταξιδίων, με την πώληση μετοχών στα ναυπηγεία Hapag- Lloyd και αποχώρηση από τις υπηρεσίες logistics.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι το 2005 θα απολαμβάνει το 85% των πωλήσεών της από τον τουριστικό κλάδο και τα υπόλοιπα από τον ναυτιλιακό. Το μέρισμα για την περσινή χρονιά θα παραμείνει αμετάβλητο στα 77 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v