Υπερισχύουν οι πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές

Μικτές τάσεις διατηρούνται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με σημαντικές απώλειες για τους τουριστικούς κλάδους μετά την σύλληψη οκτώ ατόμων υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες στο Λονδίνο. Περιορισμένη πτώση για την πετρελαϊκή βιομηχανία, που προεξοφλεί μείωση της παραγωγής από τον OPEC.

Μικτές τάσεις διατηρούνται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με σημαντικές απώλειες για τους τουριστικούς κλάδους και πιο περιορισμένη πτώση για την πετρελαϊκή βιομηχανία.

Οι τίτλοι αεροπορικών εταιριών, ταξιδιωτικών πρακτορείων και ξενοδοχείων υποχωρούν καθώς η αστυνομία στο Λονδίνο προχώρησε σε συλλήψεις οκτώ υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες. Οι ανησυχίες για τρομοκρατικές ενέργειες έχουν διογκωθεί μετά τις επιθέσεις στη Μαδρίτη και ασκούν έντονες πιέσεις στους κλάδους που σχετίζονται με τον ταξιδιωτικό κλάδο.

Αντιθέτως οι απώλειες είναι περιορισμένες για τις ενεργειακές μετοχές όπως η BP και η Shell, που προεξοφλούν μείωση της παραγωγής πετρελαίου στην αυριανή συνεδρίαση του OPEC.

Οι 11 από τους 17 βασικούς δείκτες των δυτικοευρωπαϊκών αγορών υποχωρούν, με απώλειες 0,49% για τον δείκτη DAX στις 3.870 μονάδες και 0,30% για τον CAC στις 3.623 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύεται οριακά 0,08% στις 4.410 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της Swiss Life βυθίστηκε έως 10% μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα αποδώσει μέρισμα 2003 για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Banca del Gottardo. Η Telenor αντέδρασε με απώλειες 5,2% στην είδηση πώλησης μεριδίου από την κυβέρνηση στην Goldman Sachs.

Πτωτικό άνοιγμα προμηνύουν για τους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς οι προθεσμιακές αγορές των ΗΠΑ, ενόψει της ανακοίνωσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Οι επενδυτές φοβούνται ότι ο δείκτης Conference Board υποχώρησε τον Μάρτιο στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο, λόγω ανησυχιών για την κατάσταση στην αγορά εργασίας. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο δείκτης υποχώρησε στις 86 μονάδες τον Μάρτιο από 87,3 τον Φεβρουάριο, με απώλειες για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v