Νευρικές οι ευρωαγορές, πιέσεις στα φάρμακα

Οι απώλειες των φαρμακευτικών τίτλων ασκούν πιέσεις στις ευρωαγορές, αναιρώντας τις πρωινές ανοδικές τάσεις που ενέπνευσαν τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου. Κέρδη στον κλάδο λιανικών πωλήσεων.

Οι απώλειες των φαρμακευτικών τίτλων ασκούν πιέσεις στις ευρωαγορές, αναιρώντας τις πρωινές ανοδικές τάσεις που ενέπνευσαν τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,16% στις 4.311 μονάδες. Οι απώλειες για τον DAX διαμορφώνονται στο 0,42% στις 3.713 μονάδες και για τον CAC στο Παρίσι στο 0,57% στις 3.519 μονάδες.

Ο φαρμακευτικός κλάδος πιέζεται από δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro ότι η γαλλική κυβέρνηση θα αντιταχθεί σε εξαγορά της Aventis από την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis.

Ανοδικές τάσεις διατηρεί ο κλάδος λιανικών πωλήσεων μετά τις ευοίωνες προβλέψεις της Metro.

Το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές παραμένει νευρικό, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες σκιάζουν τις συναλλαγές, ενώ το μακροοικονομικό τοπίο παραμένει ασαφές.

Εντονη νευρικότητα επικρατεί και στις προθεσμιακές αγορές της Νέας Υόρκης. Τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street απώλεσαν τα πρωινά τους κέρδη, όταν οι τρομοφόβοι κυριάρχησαν στην επενδυτική ψυχολογία μετά από έρευνες σε ύποπτο φορτηγό στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Εντονα ανοδικές τάσεις διατηρούν πάντως οι μετοχές της Sun Microsystems και της RealNetworks, μετά την απόφαση επιβολής αυστηρού προστίμου στη Microsoft από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, αναμένεται σήμερα η δημοσιοποίηση του δείκτη βιομηχανικών παραγγελιών και των στοιχείων για τις πωλήσεις νέων κατοικιών κατά τον μήνα Φεβρουάριο.

Για τον δείκτη παραγγελιών διαρκών αγαθών οι αναλυτές προβλέπουν σε έρευνα του CNN ότι θα εμφανιστεί βελτίωση 1,5% μετά από πτώση 2,3% στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ οι πωλήσεις νέων κατοικιών εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 1.100 οικίες σε σύγκριση με 1.106 τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v